Περιλαμβάνει τις φυσικές καταστροφές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – 5.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα η τροπολογία της κυβέρνησης για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των πληγέντων όχι μόνον της Δυτικής Αττικής αλλά και όσων περιοχών επλήγησαν από φυσικές καταστροφές κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.


Η χορήγηση του έκτακτου εφάπαξ επιδόματος ενίσχυσης των πληγέντων φυσικών προσώπων και πληγεισών επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα φτάσει συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και για τις επιχειρήσεις σε 8.000 ευρώ.
Επίσης, προβλέπεται ότι το χορηγούμενο επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων και ότι δεν υπόκειται σε καμία κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ή τις τράπεζες.
Οι περιοχές που περιλαμβάνει η ρύθμιση πέραν της Δυτικής Αττικής, είναι: Σαμοθράκη, Σύμη, Αγιά Λάρισας, Τέμπη Λάρισας, Τρίκαλα, Καλαμπάκα Τρικάλων, Φαρκαδόνα Τρικάλων, Πύλη Τρικάλων, Κατερίνη, Χανιά, Πλατανιάς Χανίων, Αποκόρωνας Χανίων, Κέρκυρα. Στόχος είναι, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «η ταχύτερη ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των εν λόγω περιοχών».

Πηγή "tovima.gr"

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com