Όταν μια εταιρεία του ενεργειακού κλάδου φροντίζει ώστε 66% του προσωπικού να είναι γυναίκες, εμπιστεύεται το 44% των ανώτερων διευθυντικών θέσεων σε αυτές, τότε ο Υπουργός Ενέργειαςκαι Περιβάλλοντοςβρίσκει πρόσφορο έδαφος να ανταποκριθεί σε πρόσκληση από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειαςγια την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και να συνομιλήσει με δύο προσωπικότητες που ξεχωρίζουν και διακρίνεται η κάθε μία στον τομέα της: Την κ. Μαρία Λεπενιώτη, ΑεροπαγίτηΠρόεδρο του ιστορικού δικαστηρίου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την κ.Αλεξάνδρα Σδούκου, από τα νεότερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης,Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.

H κ.Μαρία Λεπενιώτη, σε μία σπάνια εμφάνισή της εκτός δικαστηρίου, υπογράμμισε: «Η συγκεκριμένη ημέρα πρέπει να τονίζει ότι τα δύο φύλα σε κάθε τομέα πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Απαιτείται αγωγή στο πλαίσιο της εκπαίδευσης που θα απαλλάξει τις συνειδήσεις από στερεότυπα και προκαταλήψεις των φύλων μα το βασικότερο όλων είναι η ενεργητική και διεκδικητική στάση των γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Από τις γυναίκες εξαρτώνται όλα!».

Αντίστοιχα, η κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε την αξία της εργατικότητας και τον πολλαπλό ρόλο της εργαζόμενης μητέρας αντιμετωπίζοντας καθημερινά την πρόκληση εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εν μέσω πανδημίας. Τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ανησυχία συλλογικά για την ανθρωπότητα και πρόσθεσε ότι η λύση είναι στην συλλογική ευθύνη και των δύο φύλων: «Για την μεταβίβασή μας σε ένα καθαρό περιβαλλοντικά μέλλον πρέπει γυναίκες και άντρες να συνεργαστούμε μαζί, να ταιριάξουμε τα ταλέντα μας, τις ενέργειές μας, τη διαφορετικότητά μας και να δράσουμε».

Ο Υπουργός, κ. Κώστας Σκρέκαςαφιέρωσε την συγκεκριμένη ημέρα σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, στις εργαζόμενες και μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά παράλληλα με την εργασία τους από το σπίτι. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι καθήκον κι ευθύνη μας να οικοδομηθεί μια πιο ανθεκτική, πιο δίκαιη κοινωνία και να εργαστούμε πιο μεθοδικά για την εξάλειψη της ανισότητας».

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ.Γιάννης Μητρόπουλος προλογίζοντας, ευχαρίστησε με την σειρά του τις γυναίκες συναδέλφους για όλα όσα κάνουν για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες, ενώ δήλωσε: «Νιώθω τυχερός καθημερινά που συμμετέχω κι εγώ στην ομάδα σας και εμπνέομαι απ΄την προσπάθειά σας, παίρνοντας δύναμη από την επιμονή και την προσήλωσή σας στην επιτυχία».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας κ. Μ. Δρετουλάκης ενώ την εκδήλωση διοργάνωσε και συντόνισε η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων στο Φυσικό Αέριο, κ. Ελένη Ράπτη.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com