Δεν έχει ακόμη οριστικά «κλείσει» το αν η συνάντηση θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα
Για την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου «κλείδωσε» οριστικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού και της συνάντησης που θα έχει με τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πιθανότερο σενάριο φαίνεται ότι είναι η μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικά αποκλειστεί το ενδεχόμενο η συνάντηση των δύο ανδρών να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα.

Οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στα θέματα του Αιγαίου, όπου διατηρείται πάντοτε, σε «χαμηλή φωτιά», η καθημερινή ένταση μέσω και της αύξησης του αριθμού των υπερπτήσεων ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, το Κυπριακό και οι συναφείς ενεργειακές εξελίξεις, καθώς και το Προσφυγικό θεωρούνται βασικά θέματα της ατζέντας.
Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν αναμενόταν να πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους. Ωστόσο, η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό άλλαξε τον προγραμματισμό του Πρωθυπουργού, καθώς έπρεπε να υπάρξει διαχείριση τόσο της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση (άρα και η διασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης) όσο και η εξεύρεση της απαραίτητης πλειοψηφίας υπέρ της συμφωνίας με τη γειτονική χώρα.
Ωστόσο, η υπερψήφιση της Συμφωνίας και η σταδιακή δρομολόγηση της κύρωσης του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ανοίγει τον δρόμο για τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Τουρκία.

Πηγή tovima.gr

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com