Γεμάτο μουσικές και τραγούδια από νέους και ανήσυχους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, εμπνέονται και πειραματίζονται με τους ήχους της παράδοσης, το αφιερωματικό διήμερο «Οι Νέοι για τη Δόμνα Σαμίου - 1η συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής», με τίτλο «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα...», πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη), το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ.


Πρόκειται για ένα όνειρο της σπουδαίας ερμηνεύτριας και ερευνήτριας της παραδοσιακής μουσικής, Δόμνας Σαμίου (1928 - 2012), το οποίο γίνεται πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της: «Ό,τι έχω κάνει το έχω κάνει για εσάς, τα παιδιά... εμείς, δίνουμε σε σας, τους νέους, τη σκυτάλη, για να προχωρήσετε».
Η εκδήλωση, που πήρε τον τίτλο της από το αγαπημένο της τραγούδι, «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα...», είναι συμπαραγωγή του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» με τον καλλιτεχνικό σύλλογο δημοτικής μουσικής «Δόμνα Σαμίου» και συγκεντρώνει ομάδες νέων μουσικών, που μεταφέρουν την παραδοσιακή μουσική και τις αξίες της στο σήμερα. Όπως έλεγε η Δόμνα Σαμίου, που όχι μόνο ερμήνευσε, αλλά και δίδαξε αυτήν τη μουσική: «Η νέα γενιά βρίσκει αυτό που κρύβει ένα τραγούδι παραδοσιακό: ένα ήθος, μία λεβεντιά, μία αξιοπρέπεια». Μάλιστα, έως το τέλος της ζωής της, έφερε με υπερηφάνεια τον τίτλο της «δασκάλας», που της απένειμαν οι μουσικοί της συνεργάτες και οι μαθητές της.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “naftemporiki.gr” (εδώ)

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com