Στη Σόφια η 1η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας

Η 1η συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Digital skills for people living in 3rd age” που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνα, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Σωτ. Μπακαλάκου και η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κ. Φουλ. Γκαραγκούνη.
Η συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς έδωσε πολλά ερεθίσματα και ιδέες για το πώς μπορεί ο Δήμος να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, αλλά άνοιξε και δρόμους για νέες συνεργασίες.

Ειδικότερα, βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι παρακάτω:
• Ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.
• Προώθηση της πρόσβασης σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες (ηλεκτρονική οικονομία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική εκπαίδευση, ηλεκτρονικές επικοινωνίες)
• Παροχή ευκαιριών μάθησης υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας
• Βελτίωση και ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
Συντονιστής εταίρος του προγράμματος είναι η Κοινωνική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Catalyst in Communities» με έδρα το Λονδίνο (UK) και εκτός από το Δήμο Καρδίτσας, συμμετέχουν φορείς από Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ισπανία.
Ο ρόλος του Δήμου Καρδίτσας στο εταιρικό σχήμα είναι η εφαρμογή του επιστημονικού υλικού και της μεθοδολογίας που θα αναπτυχθεί από τους εταίρους που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο ρόλο στο πρόγραμμα και η διάχυση του αποτελέσματος στην τοπική κοινωνία.
Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 207.220,00 € εκ των οποίων ο Δήμος Καρδίτσας θα διαχειριστεί το ποσό των 28.061,00 €.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com