Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Γ. Μαντάνη, οργανώθηκε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΣΤΞΕ), του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, στην Καρδίτσα, εκδήλωση / happening σχετική με τα συγκολλημένα προϊόντα ξύλου, και ειδικότερα με την τεχνολογία ρητινών ξύλου.
Στα πλαίσια των μαθημάτων «Πρoϊόντα Χημικής Τεχνολογίας Ξύλου» και «Τεχνολογία Ξύλου ΙΙ.» φιλοξενήθηκε στο τμήμα ΣΤΞΕ η ελληνική, βιομηχανική εταιρεία CHIMAR HELLAS S.A. από τη Θεσ/νίκη (http://www.chimarhellas.com/), με προσκεκλημένη εισηγήτρια, τη διακεκριμένη ερευνήτρια κα. Ηλέκτρα Παπαδοπούλου.

Συγκεκριμένα έγιναν δύο τεχνικές εισηγήσεις: α) μια εισαγωγική παρουσίαση για την εταιρεία και τις δράσεις της στον τομέα των συγκολλημένων προϊόντων ξύλου (wood-based panels), και β) μια δεύτερη παρουσίαση σχετική με την τεχνολογία των ρητινών, και τα καινοτομικά ερευνητικά έργα της εταιρείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδίως σε σχέση με τις οικολογικές ρητίνες (bio-adhesives). Την εκδήλωση που έτυχε θερμής υποδοχής από περίπου 100 φοιτητές του τμήματος, παρακολούθησαν μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος, ήτοι, οι κ.κ. Σωτ. Καραστεργίου, Μιχ. Σκαρβέλης, Ι. Ντιντάκης, Αθ. Μακρής και Ο. Τζουβάρα στο αμφιθέατρο του τμήματος. Η συμμετοχή τους βοήθησε να γίνει μια χρήσιμη και επωφελής συζήτηση, και ανταλλαγή απόψεων.
Σημειωτέον, η ελληνική εταιρεία CHIMAR HELLAS εξειδικεύεται στην τεχνολογία ρητινών (θερμοσκληρυνόμενες ρητίνες) για τη βιομηχανία των συγκολλημένων προϊόντων ξύλου (PB, MDF, OSB, plywood) και ιδίως δραστηριοποιείται: α) στην ανάπτυξη και βιομηχανική εφαρμογή ρητινών και χημικών πρόσθετων, β) στο σχεδιασμό μελέτης και υλοποίησης νέων βιομηχανιών παραγωγής ρητινών (resin plants), γ) στην τεχνική υποστήριξη και παροχή τεχνικών υπηρεσιών σε βιομηχανίες παραγωγής ξυλοπλακών, ανά τον κόσμο, δ) στην παροχή υπηρεσιών R&D για τρίτους, και ε) στην υλοποίηση αμιγώς ερευνητικών προγραμμάτων (EU-funded projects). Η εταιρεία εξάγει τεχνογνωσία (know-how) σε 40 χώρες, και έχει ως έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η CHIMAR HELLAS ενδιαφέρεται να απασχολήσει τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος ΣΤΞΕ στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης.
Επιπρόσθετα, το Εργαστήριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού (κ. Ντιντάκης, κ. Μακρής) συζήτησε με την εν λόγω εταιρεία τις δυνατότητες ερευνητικής συνεργασίας σε θέματα ρητινών ή άλλων, για χρήση σε εφαρμογές 3d printing. Οι παρευρισκόμενοι έθεσαν απορίες και ερωτήσεις στην κύρια εισηγήτρια και, υπό τον συντονισμό του Γ. Μαντάνη, έγινε μια γόνιμη συζήτηση επί των σχετικών θεμάτων.
Η κα. Ηλέκτρα Παπαδοπούλου στο τέλος της εκδήλωσης, εξομολογήθηκε στους φοιτητές ότι: μένει εντυπωσιασμένη από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του τμήματος ΣΤΞΕ, καθώς επίσης και από την καθαριότητα και επιμέλεια των χώρων και των υποδομών∙ γεγονός, πρωτοφανές για τμήμα ελληνικού ΑΕΙ. Οι καθηγητές Γ. Μαντάνης και Σωτ. Καραστεργίου ευχαριστούν θερμά την εταιρεία CHIMAR HELLAS, και την κα. Ηλ. Παπαδοπούλου για το χρόνο και τη συμμετοχή της.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com