Κώστας Αγοραστός: «Έργο που ολοκληρώνει λειτουργικά την δυτική παράκαμψη της Καρδίτσας»

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από την οδό Φαναρίου έως την οδό Ταυρωπού, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο: «Διαπλάτυνση τμήματος Ι/Κ Ταυρωπού, τροποποίηση - συμπλήρωση - προσαρμογή υφιστάμενου δρύφακτου Α.Σ.Ι.Δ)», προϋπολογισμού 235.000,00 € με το ΦΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για την ασφάλεια την προσπελασιμότητα αλλά και την αποσυμφόρηση της Καρδίτσας. Το έργο αυτό βρίσκεται στην οδό Ταυρωπού προς τη Μητρόπολη και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο ΟΣΕ δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το δρύφακτο της σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα να υπάρχει στένωση του δρόμου και πρόβλημα στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλέστερο τον περιφερειακό της Καρδίτσας και ρίχνουμε χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία».
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρεθήκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Σταυρούλα Καρρά και ο ανάδοχος.

Στοιχεία του έργου:
Με την υπογραφείσα σύμβαση, διαπλατύνεται τμήμα του Ι/Κ ΤΑΥΡΩΠΟΥ της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας, μετατοπίζεται ο υφιστάμενος μηχανισμός δρύφακτου του Α.Σ.Ι.Δ. στη Χ.Θ. 30+122 της Σιδ. Γραμμής, επί της αρτηρίας, που είναι εγκατεστημένος πλησίον του κόμβου και τοποθετείται νέος επί της οδού Ταυρωπού. Καθίσταται έτσι δυνατή η δεξιά κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Μητρόπολη, αξιοποιώντας ολόκληρο το πλάτος της νέας κατασκευασμένης αρτηρίας, εξασφαλίζοντας και την ασφαλή κίνηση των μεγάλων οχημάτων η οποία προσωρινά είχε απαγορευτεί λόγω του υπάρχοντος μηχανισμού δρύφακτου, άροντας παράλληλα τη στενότητα του πλάτους κυκλοφορίας που προκαλούσε. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com