Αμέσως μετά τις γιορτές ξεκινούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη των Σοφάδων. Όπως ο Δήμος Σοφάδων εντάχθηκε στο πρόγραμμα των επεκτάσεων του δικτύου φυσικού αερίου την πενταετία 2017 – 2021. Η έναρξη των διαδικασιών αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Δήμου Σοφάδων, που εδώ και καιρό προωθούσε και πίεζε για αυτήν τη σημαντική εξέλιξη.

Το πρώτο βήμα είναι η έλευση της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου ΕΔΑΘΕΣΣ, στους Σοφάδες για τον εντοπισμό κατάλληλου οικοπέδου (δύο περίπου στρεμμάτων) όπου θα τοποθετηθεί η απαραίτητη δεξαμενή φυσικού αερίου. Από τη διαρκή επικοινωνία αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις γιορτές.
Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων θα κληθεί να εγκρίνει την παραχώρηση του οικοπέδου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να εγκρίνει την νομιμότητα της απόφασης και τέλος να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την εταιρεία.

Δίκτυα 7,5 χιλιομέτρων
Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία θα φέρει αναμφίβολα σημαντικά αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη στο Δήμο Σοφάδων, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες άμεσες ενέργειες προκειμένου να επισπευσθούν οι ενδιάμεσες διαδικασίες.
Όπως έχει γίνει γνωστό στον αρχικό σχεδιασμό εντάσσεται η δημιουργία δικτύου 7,5 χιλιομέτρων στην πόλη των Σοφάδων με δυνατότητα επέκτασης αναλόγως των αναγκών και του ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος ανέφερε ότι ξεκινάει η υλοποίηση ενός αιτήματος πολλών ετών, ενός αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, για το οποίο πρέπει να συνδράμουν όλοι ώστε να πετύχει η εγκατάσταση αλλά και η επέκτασή του. Πρόκειται τόνισε για ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων όσο και για το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά δήλωσε πως το φυσικό αέριο

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com