-Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
-Άφησε αιχμές για Κωτσό και Αλεξάκο, μίλησε για τα μεγάλα έργα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, έπλεξε το εγκώμιο των συνεργατών του

Του Γιώργου Μπανάτσα

 

«Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο μια ρήση ενός βουλευτή των Εργατικών της Βρετανίας. Όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να καταργηθεί η πρώτη θέση στο τραίνο απάντησε: «Φυσικά ΟΧΙ, η δεύτερη και η τρίτη θέση θα πρέπει να καταργηθούν». Εμένα αυτό είναι το όραμα μου. Όλοι οι Θεσσαλοί, όλοι οι Έλληνες να έχουν δικαίωμα στο καλύτερο. Είμαι και φιλελεύθερος και αριστερός. Πιστεύω όμως σε μια Αριστερά που δεν τους σπρώχνει όλους προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε μια αποστροφή του λόγου του, μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γ. Μπανάτσα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης αναφέρθηκε κυρίως στα μεγάλα έργα της Καρδίτσας αλλά και σε έργα της Περιφέρειας. Ειδικότερα τόνισε τα παρακάτω:

Για το διοικητήριο
Όπως είπε το έργο όταν το παρέλαβε η αιρετή Περιφέρεια από την τότε Νομαρχία, ουσιαστικά είχε σταματήσει, καθώς η εργοληπτική εταιρία που το κατασκεύαζε είχε πρακτικά χρεοκοπήσει. Καταφέραμε να ζωντανέψουμε και πάλι την εργολαβία να τη χρηματοδοτήσουμε, να αναθεωρήσουμε τη μελέτη της, γιατί εκ των πραγμάτων είχε ξεπεραστεί και πλέον να βρισκόμαστε κοντά την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου που με βάση τις διαβεβαιώσεις που μας δίνει ο εργολάβος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2018. Κατά συνέπεια, τόνισε ο Περιφερειάρχης, δεν είναι ακριβείς οι αναφορές του δημάρχου Καρδίτσας κ. Αλεξάκου, ότι παραλάβαμε ένα έργο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για το κλειστό γυμναστήριο
Μεγάλα προβλήματα είχε και το κλειστό γυμναστήριο τόνισε ο κ. Αγοραστός. Καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε και να το προχωρήσουμε σημαντικά χρηματοδοτώντας το - όπως και το διοικητήριο - από χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Για το δρόμο Μουζάκι – Λ. Πλαστήρα
Ο κ. Αγοραστός για το εν λόγω έργο είπε πως όλοι οι τοπικοί παράγοντες αγωνίστηκαν και φυσικά όπως τόνισε οι βουλευτές έδωσαν το δικό τους αγώνα για να πείσουν τον κ. Σπίρτζη για την αναγκαιότητα του. Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν είναι ακριβές, όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός μιλώντας στο Ράδιο Παλμός, ότι η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται καθώς όπως αυτή επικαιροποίησε τη μελέτη και θα είναι ο φορέας που θα επιβλέψει την όλη κατασκευή με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της.

Για τον δρόμο Καρδίτσας – Τρικάλων
Θέλουμε οπωσδήποτε να προχωρήσει είπε ο Περιφερειάρχης και αναζητούμε τρόπο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο κόστους περίπου 70 εκ. Ευρώ και οπωσδήποτε χρειάζεται να υπάρξουν μια σειρά από ενέργειες και παρεμβάσεις για να φτάσουμε στην κατασκευή του τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Για την παράκαμψη της Συκεώνας και το τμήμα Καρδίτσας Δέλτα
Ήδη προχωράμε τις σχετικές μελέτες και δεσμευόμαστε για την υλοποίηση και των δύο αυτών τμημάτων. Ωστόσο ιδιαίτερα για το τμήμα Καρδίτσας – Δέλτα υπάρχει το ζήτημα με τις γειτνιάζουσες επιχειρήσεις τόνισε ο περιφερειάρχης εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το κατά πόσο ως έργο θα στηριχθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο αυτής της περιοχής.

Για το προπονητήριο της Αναγέννησης
Εμείς δεν αντιδικούμε με κανένα είπε ο Περιφερειάρχης. Έχουμε δεσμεύσει τα χρήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει το έργο και αναζητούμε δημόσιο ή δημοτικό χώρο για να το κατασκευάσουμε για λογαριασμό της ερασιτεχνικής Αναγέννησης. Όπως ξέρει καλά ο κ. Αλεξάκος εμείς δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την ΕΠΣ Καρδίτσας, ούτε και καμία άλλη ΕΠΣ. Νομίζω ότι έχουμε τοποθετηθεί με τον πιο καθαρό τρόπο και αυτό δεν αμφισβητείται τόνισε ο περιφερειάρχης.


Για τον Αχελώο
Διεκδικούμε το δικαίωμα στο νερό για ύδρευση και για άρδευση. Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός στη Λάρισα στη συζήτηση που είχα μαζί του, τού έθεσα του θέμα του Αχελώου και του ζήτησα να μην εγκαταλειφθεί ένα έργο που είναι φιλοπεριβαλλοντικό. Ας σκεφτούμε πως όταν βρέχει έντονα στη Πίνδο πλημμυρίζει το Μεσολόγγι και η Αιτωλοακαρνανία. Είναι ένα έργο που δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί και νομίζω πως τελικά θα πρυτανεύσει η λογική είπε ο κ. Αγοραστός
Για τα υπόλοιπα θέματα
Ο κ. Αγοραστός μίλησε ακόμη για τα προβλήματα που υπήρχαν σε μεγάλα έργα της περιοχής όπως τα οδικά έργα Σοφάδες Ν. Μοναστήρι και των παρακάμψεων Αρτεσιανού - Ριζοβουνίου τα οποία όπως είπε η αιρετή Περιφέρεια κατάφερε να ολοκληρώσει. Ακόμη μίλησε για το έργο της ύδρευσης της Ανατολικής Πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου που αφορά τους κατοίκους των Σοφάδων και 40 ακόμη οικισμών. Αναφέρθηκε στο έργο της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρόμου στη γραμμή Παλαιοφάρσαλα – Καρδίτσα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα. Μίλησε για τους διαρκείς αποχιονισμούς που γίνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς και τις συντηρήσεις του επαρχιακού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας που μόνο για την περιοχή της Καρδίτσας έχει μήκος 1800 χλμ. Ακόμη αναφέρθηκε στα αρδευτικά έργα που προγραμματίζονται στο δίκτυο Ταυρωπού.
Ο κ. Αγοραστός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για την πληθυσμιακή συρρίκνωση του Νομού τα τελευταία χρόνια. «Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία αφορούν στην απογραφή του 2011. Εμείς τότε αναλάβαμε. Άρα τι ακριβώς μας καταλογίζετε; Αν υπάρχουν ευθύνες για την πληθυσμιακή συρρίκνωση δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στη δική μας θητεία» πρόσθεσε. Επίσης ο κ. Αγοραστός με αφορμή τη συγκεκριμένη ερώτηση επιτέθηκε και στη σημερινή αλλά και σε προηγούμενες κυβερνήσεις για τις πολιτικές που ακολούθησαν και οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα με χιλιάδες νέους ανθρώπους να αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό και με εκατομμύρια πολίτες να διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Για τους αντιπεριφερειάρχες τους χαρακτήρισε όλους πετυχημένους ενώ με θερμά λόγια εκφράστηκε για τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Β. Τσιάκο, Χρ. Μιχαλάκη και Δ. Κολυνδρίνη τους οποίους χαρακτήρισε πολύτιμους συνεργάτες του.
Σημείωση: Όλη η συνέντευξη του περιφερειάρχη θα μεταδοθεί σήμερα στις 12 σε επανάληψη από το Ράδιο Παλμός 104.2 (www.palmos1042.gr) καθώς αυτό ζητήθηκε από αρκετούς ακροατές του σταθμού.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com