Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο Δήμαρχος Σοφάδων

Μπ. Παπαδόπουλος: Δεν είναι ακριβή τα στοιχεία που παραθέτει ο Δήμαρχος

Του Γ. Μπανάτσα


Τη δική του εκδοχή για τους δεσμευμένους λογαριασμούς του Δήμου Σοφάδων έδωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Ράδιο Παλμός 104.2 ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος. Ο κ. Σκάρλος διευκρίνισε πως η νομική υπηρεσία του Δήμου έκανε ότι ήταν απαραίτητο για την αποδέσμευση των λογαριασμών. Αυτό όπως εξήγησε ήδη επετεύχθη και ο Δήμος έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο για να εξοφλήσει τους δυο προμηθευτές ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα.

Στην ερώτηση γιατί δεν έγινε νωρίτερα η εξόφληση, ώστε να μην προκύψει ζήτημα καθώς το ποσό των 100.000 ευρώ δεν είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα του Δήμου, ο κ. Σκάρλος εξήγησε ότι υπήρξε μια προσωρινή αλλαγή της νομοθεσίας σε ότι αφορά τις αναθέσεις και εκεί δημιουργήθηκε κάποιο γραφειοκρατικό λάθος το οποίο ωστόσο πλέον δεν υφίσταται. Ο κ. Σκάρλος τόνισε πως οι εν λόγω προμηθευτές ναι μεν άσκησαν ένα αναφαίρετο δικαίωμα τους, ωστόσο θα μπορούσαν πριν φτάσουν εκεί να έρθουν σε μια καλύτερη συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, ώστε να μην υπάρξει αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για την οποία δεν θα πρέπει να χαίρεται κανένας. Πάντως ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ούτε πρόκειται να προκύψει κανένα θέμα οικονομικής δυσλειτουργίας του δήμου Σοφάδων και όλα θα εξελιχθούν σαν το συγκεκριμένο περιστατικό να μην είχε συμβεί. Εξάλλου είπε ότι θα βρεθεί λύση και για την πληρωμή των δύο προμηθευτών που προσέφυγαν, ώστε να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο. Από την άλλη πλευρά ο κ. Σκάρλος αποκάλυψε ότι ο Δήμος Σοφάδων έχει ταμειακά διαθέσιμα που πλησιάζουν τα 3,5 εκ ευρώ περίπου. Ακόμη άσκησε κριτική στην μείζονα αντιπολίτευση η οποία όπως είπε όταν διοικούσε το Δήμο άφησε σειρά χρεών για να πληρωθούν από τη παρούσα δημοτική αρχή. «Παραλάβαμε χρέη προς το ΚΤΕΛ, προς την ΑΝ.ΚΑ, προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης που ξεπερνούσαν τις 800.000 ευρώ. Τα τότε ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου δεν ξεπερνούσαν τα 2 εκ. ευρώ. Πληρώσαμε τις υποχρεώσεις του παρελθόντος και σήμερα σαφώς είμαστε σε καλύτερη οικονομική θέση σε σχέση με την θέση της προηγούμενης δημοτικής αρχής» είπε μιλώντας στο Γ. Μπανάτσα ο Δήμαρχος Σοφάδων. Επίσης στις σχετικές αιχμές που άφησε ο κ. Παπαδόπουλος τ. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για αυταρχική λειτουργία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Σκάρλος είπε ότι οι συνεδριάσεις του σώματος είναι σε πολύ καλό επίπεδο, μεταδίδονται απ ευθείας στο διαδίκτυο ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου τον οποίο χαρακτήρισε ως ήπιο, έμπειρο και άνθρωπο που κοσμεί το χώρο της αυτοδιοίκησης.

Παρέμβαση Παπαδόπουλου
Στη συζήτηση παρενέβη και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος αμφισβήτησε τους αριθμούς που έδωσε ο Δήμαρχος, είπε πως όσο και να έψαξε δεν βρήκε αντίστοιχο παράδειγμα Δήμου ανά τη χώρα που να του έχει γίνει δέσμευση λογαριασμών και επίσης επέμενε στις κατηγορίες του περί φίμωσης της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο των Σοφάδων. «Ναι οι συνεδριάσεις μεταδίδονται στο διαδίκτυο όμως για ψάξτε να δούμε υπάρχει πουθενά η τελευταία συνεδρίαση; Εμείς όσο και να ψάξαμε δεν την βρήκαμε γιατί φρόντισε η δημοτική αρχή να την αφαιρέσει» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com