Στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Παρασκευής για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε ομόφωνα συμπεράσματα κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κυριών Χ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, εκπροσώπου του Βουλευτή κ. Τσιάρα, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων κκ. Αλεξάκου, Κωτσού, Σκάρλου και Σακελλαρίου.

 

Μετά από δύο ώρες διαλογικής συζήτησης η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1ο Το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας θα πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα με τη σημερινή ενιαία μορφή του.
2ο Τα τμήματα Δασοπονίας και Ξύλου και Επίπλου τα οποία συγχωνεύονται, πρέπει να ανωτατοποιηθούν, να αποκτήσουν πρόγραμμα σπουδών στο οποίο θα συμφωνήσει η ακαδημαϊκή κοινότητα των δυο τμημάτων και να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα.
3ο Να οριστικοποιηθεί η πρόταση του υπουργείου παιδείας για την ίδρυση σχολής Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα.
4ο Να ιδρυθεί έδρα σχολής στην Καρδίτσα με πιθανό τίτλο Τεχνολογίας Αγροδιατροφής, με την ένταξη σε αυτή των τμημάτων Κτηνιατρικής, Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας.

Ακόμη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό παιδείας με στόχο να του εξηγηθούν οι αποφάσεις της Καρδίτσας.

Στα βίντεο που ακολουθούν αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

video 1 εδώ

video 2 εδώ

video 3 εδώ

video 4 εδώ

video 5 εδώ

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com