Τι είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στο Ράδιο Παλμός

Του Γιώργου Μπανάτσα

Ο χώρος της υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα ενώ και στην περιοχή μας η κατάσταση δεν είναι καλή. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής.
Ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου ιατρών, μελών του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, στην περιοχή της Αργιθέας και ειδικότερα στο Πετρίλο. «Συναντήσαμε μια υπέροχη περιοχή και ωραίους ανθρώπους. Δεκατέσσερις γιατροί έντεκα συνολικά ειδικοτήτων και τέσσερις νοσηλεύτριες εξετάσαμε τους κατοίκους που φυσικά στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένα άτομα και χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνουμε μια τέτοια πρωτοβουλία και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία. Την επόμενη φορά με άλλους συναδέλφους θα επισκεφτούμε μια διαφορετική περιοχή, για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να παραμείνουν σε αυτό τον όμορφο τόπο» υπογράμμισε ο κ. Κουλοκτσής. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ρωτήθηκε και για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Όπως είπε πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία δείχνει τη ραγδαία, τα τελευταία χρόνια, υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. «Κλινικές που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, ιατρικές ειδικότητες που λείπουν, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός παρωχημένος και ελλιπής, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με σοβαρές ελλείψεις, τείνουν να μετατρέψουν την κεντρική μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας της Καρδίτσας, σε ένα μεγάλο κέντρο υγείας» είπε ο κ. Κουλοκτσής. Ως κύρια αιτίας της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, περιέγραψε την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Τέλος ο κ. Κουλοκτσής αναφέρθηκε και στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας όπου και εκεί η κατάσταση όπως εξήγησε δεν είναι καθόλου καλή. «Προσπαθούν να δημιουργήσουν καινούργιες δομές, όπως είναι τα ΤΟΜΥ, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος, χωρίς να αξιοποιείται το ήδη υπάρχον πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις γενικότερα και πιθανά και ούτε η αναγκαιότητα για τη δημιουργία νέων δομών. Δεν αξιοποιούν τον γιατρό που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και όταν επιχειρούν να το κάνουν γίνεται με λάθος τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουλοκτσής για να προσθέσει πως χρειάζεται μια άλλη πολιτική στο χώρο της υγείας.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com