Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη περιοχή του Παλαμά

Έκτακτη σύσκεψη του άτυπου συντονιστικού οργάνου άρδευσης

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Στην ουσία βρισκόμαστε στην αρχή της αρδευτικής περιόδου και είναι αναμενόμενο να υπάρχουν προσωρινές αρρυθμίες και σε κάποια καταληκτικά σημεία του δικτύου να μην έχει φτάσει ακόμη το νερό. Αναμένουμε σύντομα η κατάσταση να ομαλοποιηθεί».
Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γ. Μπανάτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, σχετικά με τις διαμαρτυρίες που ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα από αγρότες της περιοχής Παλαμά και οι οποίες ουσιαστικά εκφράστηκαν δια μέσω του δημάρχου κ. Σακελλαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Σακελλαρίου μίλησε για αγρότες περιοχών που προηγούνται στο αρδευτικό δίκτυο και κρατούν το νερό.

O αντιπεριφερειάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων Δήμων αλλά και των ΤΟΕΒ. Όπως εξήγησε μιλώντας στο ράδιο παλμός στόχος της σύσκεψης ήταν να αποφασιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. «Έχω επανειλημμένα πει ότι εκείνο που χρειάζεται είναι να συσταθεί ένας ενιαίας φορέας διαχείρισης των νερών ώστε να μην κάνει ο καθένας μόνο αυτό που τον εξυπηρετεί αλλά να λαμβάνονται υπ΄ όψη συνολικά οι ανάγκες άρδευσης. Δυστυχώς η πολιτεία κωφεύει. Ωστόσο εμείς από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας λειτουργούμε αυτό το άτυπο συντονιστικό όργανο. Νομίζω πως συνολικά όλα αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε αποτελεσματικά για τους αγρότες. Αυτό θα συμβεί και φέτος» είπε ο κ. Τσιάκος. Στο επίπεδο των αποφάσεων εξήγησε ότι αποφασίστηκε στη σύσκεψη να γίνουν άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις όπου αυτό χρειάζεται. Επίσης να σταματήσουν τις νυκτερινές ώρες να λειτουργούν ορισμένα αντλιοστάσια όπως αυτά της Μέλισσας, της Πτελοπούλας, του Σταυρού, του Καρποχωρίου, της Αγ. Παρασκευής κ.α. ώστε το νερό να φτάσει στον ποταμό Λείψιμο στον οικισμό Καλυβάκια. «Σήμερα εκταμιεύονται από τη λίμνη Πλαστήρα 1.800.000 κυβ. μέτρα το 24ωρο και ζητήσαμε να φτάσουμε πλέον στο μέγιστο που είναι το 1.900.000. Έτσι σύντομα θα έχουμε νερό σε όλο το δίκτυο και στα καταληκτικά σημεία για να ποτίσουν οι αγρότες μας. Με αυτές τις παρεμβάσεις περιοχές όπως τα αγροκτήματα Γοργοβιτών, Μάρκου, Καλυβακίων θα έχουν αύριο – μεθαύριο επάρκεια νερού. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος είναι μια καλή υδρολογικά χρονιά και το νερό φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας. Ωστόσο σε καμία περίπτωση για να φτάσει για όλους δεν θα πρέπει να γίνεται σπατάλη» είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης. Τέλος έκλεισε κάνοντας έκκληση σε όλους τους συντελεστές της άρδευσης για ψυχραιμία και για σύνεση ώστε η διαχείριση του πολύτιμου αγαθού να γίνεται αποτελεσματικά και να φτάνει για όλους.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com