Όπως τόνισε ο Δημ. Παπούλιας μιλώντας στο Ράδιο Παλμός

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης του κυνηγιού του αγριόχοιρου. Πιθανά να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές ως προς την κάρπωση αλλά αυτό είναι θέμα του υπουργείου». Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γιώργο Μπανάτσα ο τ. πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημ. Παπούλιας.

Ο τ. Πρόεδρος υπογράμμισε πως οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος, λένε πως το υπουργείο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας ίσως αυξήσει ελαφρά την κάρπωση. Πρόκειται για περιοχές οι οποίες έχουν συγκεκριμένες αναφορές για αυξημένο αριθμό αγριόχοιρων και για σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες. Στη δική μας περιοχή υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας παρά το γεγονός ότι ακούγονται διάφορα, δεν υπάρχουν αναφορές στο Δασαρχείο για ζημιές σε καλλιέργειες. Σε ότι αφορά την έναρξη του κυνηγιού είπε ότι αυτή αναμένεται να γίνει όπως κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου για τις ζώνες διάβασης και στις 15 Σεπτεμβρίου για όλη την επικράτεια. Επίσης σε ότι αφορά το κόστος των αδειών θήρας υπογράμμισε ότι δεν αναμένεται μεταβολή σε σχέση με πέρυσι.
Ο τ. Πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου έκανε αναφορά και στους κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους τους κυνηγούς. Τόνισε ότι ειδικά το κυνήγι του αγριόχοιρου είναι επικίνδυνο και έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι πέρυσι στην περιοχή μας με τη συνεχή ενημέρωση, με τα αυξημένα μέτρα εποπτείας που ελήφθησαν και με τη αλλαγή νοοτροπίας από πλευράς κυνηγών ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα ατύχημα.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com