Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5, έπληξε στις 10 και 12 πρώτα λεπτά το πρωί, τα ορεινά της Καρδίτσας. Η δόνηση σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς είχε επίκεντρο την περιοχή της Αργιθέας, Βορειοδυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Προς το παρόν υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να έχει διακοπεί ή να δυσχεραίνεται στο ορεινό δίκτυο της Αργιθέας.

Δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι αυτή την ώρα για τραυματισμούς ή ζημιές σε κατοικίες. Επίσης την επόμενη ώρα αναμένεται να προσδιοριστεί το ακριβές μέγεθος και το επίκεντρο του σεισμού.
Στην περιοχή κατευθύνεται ήδη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί.

Στην συνέχεια στο βίντεο που τράβηξε ο κ. Γιάννης Κωνσταντέλος φαίνονται οι κατολισθήσεις που έχουν γίνει στο Τύμπανο και πως κλείσει ο δρόμος. Εξάλλου ήδη έχουν αρχίσει να αναφέρονται ρηγματώσεις σε αρκετά σπίτια στα ορεινά της Αργιθέας.

Δείτε βίντεο κλικ εδώ


Εξάλλου στις 11.26 πρωί ακολούθησε νέα δόνηση από το ίδιο επίκεντρο με το μέγεθός της να ανέρχεται στο 4,1.


Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας πριν από λίγο, στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, δήλωσε ότι λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους προβλέπεται έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, ωστόσο υπογράμμισε ότι από το ιστορικό της περιοχής προβλέπεται πως αυτός ήταν ο κύριος σεισμός, «αν και είναι παρακινδυνευμένο να ειπωθεί κάτι τέτοιο, λίγα λεπτά μετά το σεισμό». Ο σεισμολόγος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η λίμνη Πλαστήρα δεν σχετίζεται με το γεγονός, παρά τις θεωρίες που γράφονται ανά καιρούς για τις εργασίες που έχουν γίνει στην περιοχή. Κλείνοντας, ο Άκης Τσελέντης είπε πως η περιοχή συνηθίζεται να δίνει σεισμούς.

Για ελεγχόμενη κατάσταση μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα, ωστόσο πρέπει να εστιάσουμε στο αν υπάρχουν ζημιές σε παλιά κτήρια. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που δεν έχει έντονη δραστηριότητα.Εκεί που επικεντρώνουμε είναι να δούμε αν υπάρχουν κατολισθήσεις σε χωριά της περιοχής».


e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com