Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο παλμός η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Βράντζα

Του Γιώργου Μπανάτσα

Παράταση αναμένεται να πάρει (πιθανότατα θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα –αύριο) η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων για το αγροτικό τιμολόγιο που έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ ώστε να κάνει εκκαθάριση στο μητρώο της. Αυτό ανακοίνωσε χθες το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Βράντζα μιλώντας στο Γιώργο Μπανάτσα.

 

Ειδικότερα ο δημοσιογράφος ζήτησε από τη βουλευτή να μεταφέρει προς τους αρμόδιους την αγωνία των αγροτών που δεν προλαβαίνουν την προθεσμία και κινδυνεύουν να απενταχθούν από το αγροτικό τιμολόγιο. Η κ. Βράντζα δήλωσε πως όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγω για μια χρονική παράταση που θα δοθεί εντός των ημερών αλλά αυτό μένει να το ανακοινώσουν επίσημα τα δύο συναρμόδια υπουργεία. Εξάλλου η κ. Βράντζα πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια ώστε να μειωθούν και τα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν οι αγρότες, ώστε να παραμείνουν δικαιούχοι του αγροτικού τιμολογίου. «Εκτός από την παράταση που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη γίνεται προσπάθεια να απαιτούνται λιγότερα δικαιολογητικά. Για παράδειγμα να μην ξαναζητούνται δικαιολογητικά που καταθέτουν οι αγρότες στο ΟΣΔΕ» είπε η κ. Βράντζα. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικές ημέρες η ΕΟΑΣ Καρδίτσας είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφεία της ΔΕΗ για το θέμα.

Τι ζητάει η ΔΕΗ με σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της επιχείρησης

Δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ. Από την εμπειρία, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δεν δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Είναι προφανές ότι αυτό δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ όσο και των πραγματικών δικαιούχων. Για τον σκοπό αυτόν, η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου και ζητά τόσο την κατανόηση όσο και τη συνεργασία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους αγρότες να καταθέσουν τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθ. 140424/6.3.2017 Υπουργική Απόφαση δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή για να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ΔΕΗ καλεί για μία ακόμη φορά τους αγρότες σε συνεργασία, ώστε τελικά να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο κατάχρησης ενός προνομίου που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com