Στην σημερινή εκδήλωση που οργάνωσε η ΔΔΕ Καρδίτσας παρουσιάστηκε το διεθνές πρόγραμμα Dyspraxiatheca για τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης παιδιών με δυσπραξία, που διήρκησε δύο χρόνια και ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβρη.
Η ΔΔΕ Καρδίτσας συμμετέχει ως εταίρος μαζί με άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία).

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και ο κ. Παύλος Χαραμής, Αντιπρόεδρος Ι.Ε.Π, ενώ στοιχεία του προγράμματος παρουσίασε ο κ. Τσιάμαλος Ηρακλής, σχολικός σύμβουλος και η κ. Γεωργία Καραγιάννη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η εκδήλωση που παρακολουθήθηκε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Παπανούσκα. Συντονιστής ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μπανάτσας.
Η δυσπραξία, εν συντομία, είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τον έλεγχο της κίνησης ενός παιδιού. Οδηγεί σε δυσκολίες συντονισμού τα οποία καθιστούν τις βασικές δεξιότητες μάθησης όπως η γραφή, η ανάγνωση, τα μαθηματικά και την οργάνωση πολύ περίπλοκες. Επηρεάζει περίπου το 6% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Η Δυσπραξιοθήκη (Dyspraxiatheca) περιλαμβάνει:
- 50 σχέδια μαθήματος σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα (model lessons)
- Βάση δεδομένων με 100 διαδραστικές ασκήσεις σε 4 γνωστικές περιοχές (γραφή, ανάγνωση, οργάνωση χώρου και μαθηματικά)
- 50 φύλλα εργασίας παιδαγωγικού περιεχομένου
- 500 ψηφιακά βιβλία (e-books) κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Το υλικό είναι ελεύθερο, διαθέσιμο σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και πορτογαλικά) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με απλή εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.dyspraxiatheca.eu/app.php/el, από εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες ειδικής αγωγής και γενικής εκπαίδευσης.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com