Β. Τσιάκος: Να αγωνιστούμε για να γίνει πράξη η ομόφωνη απόφαση των δύο συσκέψεων

Τι είπε ο σύμβουλος του υπουργού, τι απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Άλλοι αποφάσιζαν εν μια νυκτί αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (σχέδιο «Αθηνά»). Εμείς έχουμε ξεκινήσει την όλη διαδικασία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και ακόμη συζητούμε». Αυτό υπογράμμισε ο σύμβουλος του υπουργού παιδείας κ. Παντελής Κυπριανός μιλώντας στο Ράδιο Παλμος 104.2.
Ο κ. Κυπριανός έδωσε την παραπάνω απάντηση στην ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί το σχέδιο νόμου έχει περιθώριο διαβούλευσης μόνο 10 ημέρες.

 

Ο κ. Κυπριανός τόνισε ότι η συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που προχωρά μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Μάλιστα άφησε αιχμές για μια σημαντική μερίδα των ακαδημαϊκών του ΤΕΙ που, όπως είπε, ενώ ο διαλόγος για τα επιμέρους θέματα κατέληγε κάπου, στη συνέχεια δημιουργούσαν προσκόμματα και έπρεπε η όλη διαδικασία να αρχίσει πάλι από την αρχή.
Ακόμη ο κ. Κυπριανός άφησε αιχμές και για τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από τους εκπροσώπους φορέων στη συνέντευξη τύπου του Σαββάτου στην Περιφερειακή Ενότητα τις οποίες χαρακτήρισε αντιπολιτευτικές. Αντίθετα υποστήριξε ότι τα όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Αλεξάκος ήταν πολύ πιο ουσιαστικά.
Στην ουσία του σχεδίου νόμου και των όσων προβλέπει είπε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας. Ωστόσο για την Καρδίτσα υπογράμμισε ότι ικανοποιήθηκαν τα τέσσερα από τα έξι αιτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στη ίδρυση του νέου τμήματος Δημόσιας Υγείας, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, στη διασφάλιση του τμήματος τροφίμων και την ένταξη του στη Γεωπονική, στη αναβάθμιση (όπως τη χαρακτήρισε) της Δασοπονίας και του τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου με τη συνένωση τους αλλά και στην ίδρυσημεταλυκειακών τμημάτων σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Κυπριανός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα τη μη ίδρυσησχολής στην Καρδίτσα καθώς, όπως τόνισε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν τρία ομοειδή τμήματα. Τέλος για το μεγάλο αγκάθι τη μεταφορά του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα, άφησε να εννοηθεί πως αυτό γίνεται στη λογική τοπικών ισορροπιών γιατί τα Τρίκαλα είναι ίσως η πιο αδικημένη, σε επίπεδο πανεπιστημίου, περιοχή. Ο σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε επίσης ότι η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να παραβλέπει ότι τα τρία από τα τέσσερα τμήματα της Καρδίτσας θα είναι πενταετούς φοίτησης και αυτό κατά την εκτίμηση του θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 20% των φοιτητών που θα έρχονται στην περιοχή. Τέλος άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι όσοι σήμερα αντιδρούν δεν φρόντισαν η Διαιτολογία να στελεχωθει και ουσιαστικά λειτουργούσε μόνο με τρεις καθηγητές. Ο κ. Κυπριανός κατέληξε λέγοντας ότι πρακτικά, και σε ότι αφορά τη Διαιτολογία και τη μεταφορά της, δύσκολα η πρόταση του υπουργείου θα αλλάξει.

Ο κ. Τσιάκος
Λίγα λεπτά αργότερα μίλησε για το ίδιο θέμα στο Ράδιο Παλμός ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος. Ο κ Τσιάκος κατ’ αρχάς είπε ότι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων δεν κάνουν αντιπολίτευση ούτε στη σημερινή ούτε και σε καμία προηγούμενη κυβέρνηση. «Πάντοτε ενωμένοι διεκδικούμε για το καλό του τόπου μας. Και τώρα διεκδικούμε απέναντι στα σχέδια του υπουργείου παιδείας και επι των ημερών του σχεδίου «Αθηνά» ταχθήκαμε ενάντια στους σχεδιασμούς της τότε κυβέρνησης. Όλοι μας έχουμε μια κομματική ταυτότητα την οποία δεν αρνούμαστε ούτε κρύβουμε, ωστόσο στα τοπικά θέματα λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής και των κατοίκων της. Και το κάνουμε αυτό για να μην έρθουν αύριο τα παιδιά και τα εγγόνια μας και μας ρωτήσουν που ήμασταν όταν η Καρδίτσα κατέγραφε απώλειες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος. Σε ότι αφορά την ουσία του Σ/Νείπε ότι η τοπική κοινωνία αιφνιδιάστηκεκαθώς τον Αύγουστο, κατά την παρουσία του στην Καρδίτσα,«ο κ. Γαβρόγλουείχε δεσμευθεί πριν την τελική ανακοίνωση και προς το μέσα Σεπτεμβρίου να μας καλέσει στο υπουργείο για να μας ενημερώσει και να ακούσει τις προτάσεις μας. Παρά του έστειλα έγκαιρα σχετική επιστολή αυτή η συνάντηση δεν έγινε. Έτσι τώρα αναγκαζόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις». Ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε έγκλημα για την Καρδίτσα την απομάκρυνση του τμήματος Διαιτολογίας ενώ κάλεσε όλους τους τοπικούς βουλευτές και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, να αγωνιστούν ώστε το κείμενο διεκδίκησης στο οποίο όλοι είχαν συμφωνήσει να γίνει πράξη. «Όλοι μας για το τόπο μας αγωνιζόμαστε και οι βουλευτές και εμείς, για το λόγο αυτό θα πρέπει να συναντηθούμε με τον υπουργό και να τον πείσουμε ότι έχουμε δίκιο» κατέληξε ο κ Τσιάκος.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com