Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στο Ράδιο Παλμός μιλώντας για το σχέδιο Γαβρόγλου

Του Γιώργου Μπανάτσα
«Η διαφωνία μου σε ότι αφορά τη μεταφορά της Διαιτολογίας ήταν απολύτως ξεκάθαρη και ήταν σε απόλυτη αρμονία με τα όσα είχαν αποφασίσει πριν από μερικές ημέρες οι εκπρόσωποι των φορέων της Καρδίτσας». Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γ. Μπανάτσα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε ότι στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο παιδείας, προέκυψε ότι η Καρδίτσα χάνει ένα πολύ δυναμικό τμήμα όπως είναι αυτό της Διαιτολογίας.

Μάλιστα πρόσθεσε πως δεν φάνηκε από τη συζήτηση να υπάρχουν σαφή και καθαρά κριτήρια, για ποιο λόγο το εν λόγω τμήμα που έχει υποδομές στην Καρδίτσα, μεταφέρεται στα Τρίκαλα. «Θα μπορούσε το υπουργείο να καλύψει τα αιτήματα των Τρικάλων που ίσως να είναι δικαιολογημένα με τη δημιουργία άλλων τμημάτων και όχι να διαλύει στην ουσία και να μεταφέρει ένα πετυχημένο τμήμα όπως αυτό της Διαιτολογίας. Μάλιστα δεν σας το κρύβω πως διαφώνησα με τον υπουργό όταν μας χρέωσε ότι δεν κάναμε τίποτα για το γεγονός ότι η Διατροφή και Διαιτολογία δεν είχε μόνιμους καθηγητές. Του απάντησα πως η επισήμανση αυτή δεν αφορά τους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά το υπουργείο παιδείας και τις ηγεσίες του διαχρονικά καθώς και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Επίσης ζήτησα η διαφωνία μου να καταγραφεί κάτι που στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο δεν διαφαίνεται. Για αυτό εξάλλου αναγκάστηκα να εκδώσω χωριστή ανακοίνωση όπου γίνεται διακριτή η θέση που τήρησα στη σύσκεψη» υπογράμμισε ο κ. Τσιάκος.
Σε άλλη ερώτηση ο αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο νόμου σαφώς περιλαμβάνει και θετικά ωστόσο «εμείς δεν βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση για να αποδίδουμε εύσημα στις κυβερνήσεις και στις ηγεσίες των υπουργείων αλλά να διεκδικούμε για τον τόπο μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο θέμα πρόσθεσε πως είναι εκτός τόπου και χρόνου ορισμένοι να ζητούν από αυτοδιοικητικούς φορείς να επιδοκιμάζουν τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις. Αυτό είπεχαρακτηριστικά το κάνουν οι πολίτες με την ψήφο τους όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουν για το έργο που επιτέλεσε η κάθε κυβέρνηση. Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης κατέληξε λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων βάζοντας πάντα το τοπικό συμφέρον πάνω από όλα θα συνεχίσουν να διεκδικούν το καλύτερο και το υψηλότερο για μια περιοχή όπως η Καρδίτσα που είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com