Με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου η Νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση στο χώρο του Παυσιλύπου. Την υπουργό προλόγισε στο βήμα ο συντονιστής κ. Ηλίας Αντωνίου ενώ παραβρέθηκαν οι τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, Λάππας, Κατσιαβριά και Βράντζα, ο διοικητής του νοσοκομείου Β. Βαρελάς, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο τ. Δήμαρχος Σοφάδων και εν νέου υποψήφιος κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος κ.α.

Στην ομιλία της η υπουργός επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντος ότι παρά το γεγονός ότι βγήκαμε από τα μνημόνια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαγγέλλει μνημονιακές πολιτικές.

Επίσης τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να δούν τη ζωή τους να βελτιώνεται στην πράξη και όχι στα λόγια και αυτό είπε θα φανεί το προσεχές διάστημα με μια σειρά από μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η ομιλία της υπουργού περιστράφηκε κυρίως σε θέματα αρμοδιότητας της.

Τα βασικότερα σημεία είναι τα παρακάτω:
Η οριστική, καθαρή και χωρίς αστερίσκους έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, την 21η Αυγούστου 2018, είναι ένα κομβικό και καθοριστικό σημείο για τη χώρα.
Είναι, επίσης, κομβικό και καθοριστικό σημείο για το έργο της κυβέρνησής μας, καθώς πιστοποιεί την υλοποίηση της κορυφαίας δέσμευσης που αναλάβαμε απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
altΤη δέσμευση να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, να βάλουμε οριστικό και αμετάκλητο τέλος στην επιτροπεία και τη σκληρή λιτότητα, να βγει η οικονομία από το σπιράλ της κρίσης.
Η εξέλιξη αυτή αποτελούσε επί τριάμισι χρόνια βασικό στόχο της κυβέρνησης. Και σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι άξιζε το κόπο. Η κυβέρνησή μας πέτυχε, εκεί που τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς.
Και κυρίως πετύχαμε, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προστατεύοντας τους ασθενέστερους.Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης. Έχουμε αφήσει πίσω μας τα δύσκολα και τώρα έρχεται η ώρα που η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να δρέψουν τους καρπούς αυτής της μεγάλης προσπάθειας.
Με την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κάναμε το πρώτο βήμα μίας μεγάλης διαδρομής, η οποία για μας μετριέται με ένα μόνο κριτήριο: Τη βελτίωση της ζωής του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η επόμενη μέρα χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν μνημονιακές πολιτικές ακόμα και απόντος του μνημονιακού πλαισίου και του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησηςυπέρ της μισθωτής εργασίας και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Τα πολιτικά σχέδια που ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι σαφή και απολύτως διακριτά. Τα τέμνει μια ορατή διαχωριστική γραμμή. Μια διαιρετική τομή που διαπερνά τα εργασιακά, την κοινωνική ασφάλιση, τη στάση μας απέναντι στην δημοκρατία και τα δικαιώματα.
Από τη μία βρίσκεται το σχέδιο της ΝΔ. Δεν είναι ένα άγνωστο πολιτικό σχέδιο, το γνωρίσαμε καλά μέχρι το 2014, ταυτίζεται με τις επιλογές του ΔΝΤεπαναλαμβάνοντας,μάλιστα, αυτούσιες και κάποιες προτάσεις του.Η ουσία αυτής της πρότασης δεν επαναφέρει απλά τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό αλλά μας οδηγεί κατευθείαν πίσω στο ΔΝΤ, όπως δείχνει και η τραγική εμπειρία της Αργεντινής.
Απέναντι σε αυτό το αντικοινωνικό πολιτικό σχέδιο βρίσκεται το σχέδιο της κυβέρνησης.Το οποίο θέτει στο επίκεντρό του την εργασία και έχει ως στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι ώστε ο πλούτος που παράγεται να μπορεί να διανέμεται κατά το δυνατόν δικαιότερα σε αυτούς που τον παράγουν και η ανάπτυξη να είναι διατηρήσιμη στο χρόνο.
Το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα φέρνει στην πρώτη γραμμή την ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων και την αύξηση του εισοδήματός τους. Αυτά τα στοιχεία είναι για εμάς προϋποθέσεις για τη δίκαιη ανάπτυξη.
Ο χαρακτήρας του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησής μας έγινε σαφής ακόμα και εντός του πλαισίου αυστηρής επιτροπείας στο οποίο λειτουργήσαμε. Αποδείξαμε από την πρώτη στιγμήότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που κερδίσαμε μετατράπηκε σε πολιτικές υπέρ τις κοινωνικής πλειοψηφίας ενώ παράλληλα θέσαμε την οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης.
Οι νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί από το 2015είναι περισσότερες από 300.000 και η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες.
Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις δίκαιες και αναγκαίες από καιρό σ’ αυτόν τον τόπο. Όπως η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, με ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό σύστημα να ξανασταθεί στα πόδια του και να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του.
Ενισχύσαμε αποφασιστικά το επίπεδο της κοινωνικής προστασίας, με τη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και ενός σοβαρού πλέγματος προστασίας για το παιδί, για πρώτη φορά.
Καλύψαμε ιατροφαρμακευτικά μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Ειδικά στο κρίσιμο θέμα των εργασιακών, όλες οι θεσμικέςπαρεμβάσεις που υλοποιήσαμε είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τα μέτρα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και κατάργησης δικαιωμάτων της περιόδου 2010-2014.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε συμφώνησε ή αποδέχτηκετην αντίληψη της εσωτερικής υποτίμησης και αυτό δεν έμεινε μία απλή διακήρυξη.
Νομοθετήσαμε και σήμερα έχουμε κάνει πράξη την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα.
Από τις 21 Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχουμε ήδη προχωρήσει στην επέκταση 8 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες έχουν καταστεί γενικώς υποχρεωτικές, καλύπτοντας συνολικά 190.000 εργαζόμενους.Οιεπεκτάσεις αυτές σημαίνουν αυξήσεις μισθών και βελτίωση των όρων εργασίας για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς.
Για την κυβέρνησή μας η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός μας. Για τον λόγο αυτό, αμέσως μετά την έξοδο από το πρόγραμμα ψηφίσαμε τροπολογία με την οποία επιταχύναμε τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019 με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού των νέων.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ψηφιστούν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα μέτρα τα οποία ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ.
Είναι και αυτό μία επιβεβαίωση ότι πλέον περνάμε σε μια νέα φάση, που για χιλιάδες συμπολίτες μας σημαίνει μέτρα ουσιαστικής στήριξης, ενίσχυσης και προοπτικής.
Είναι μία απάντηση σε όσους μέχρι σήμερα αρνούνται να αποδεχτούν ότι ο κύκλος των μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει οριστικά.
Είναι μία απόδειξη ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν αποτελεί μία τυπική διαφοροποίηση, αλλά οδηγεί σε δυνατότητες άσκησης πολιτικής που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη περίοδο.
Ας έχουμε,όμως, πάντα υπόψη μας το εξής: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν συνεπάγεται νομοτελειακά και το ότι οι δυνατότητες αυτές θα μεταφραστούν αυτόματα σε πολιτικές ευνοϊκές για την κοινωνική πλειοψηφία.
Αυτό συμβαίνει σήμερα επειδή υπάρχει μια κυβέρνηση που υπηρετεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα συνεχίσει να συμβαίνει και να εξελίσσεται.
Πετύχαμε να κερδίσουμε την πρώτη μάχη, κερδίζοντας ξανά την αυτονομία της χώρας στη χάραξη των πολιτικών της.
Έχουμε μπροστά μια ακόμα πιο κρίσιμη μάχη, το να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ένα συνολικό σχέδιο για την ενίσχυση της εργασίας και την υπηρέτηση των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Video 1 από την εκδήλωση κλικ εδώ

Video 2 από την εκδήλωση κλικ εδώ

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com