Τι είπε το στέλεχος του ΚΚΕ μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2
Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου οι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οτιδήποτε άλλα εκτός από αριστερή χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Αστέρης Χαλάτσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Ράδιο Παλμός 104.2. Ειδικότερα ο κ. Χαλάτσης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Γιώργου Μπανάτσα υπογράμμισε ότι η Αριστερά πάντα είχε μέσα της την πρόοδο.

Μια πρόοδο ωστόσο η οποία θα αφορά τα λαϊκά στρώματα και όχι το κεφάλαιο. «Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Εμείς από την ίδρυση μας υποστηρίζαμε τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Όμως μιλούσαμε και τότε και σήμερα για μια σε βάθος συζήτηση η οποία θα οδηγήσει σε πραγματικό διαχωρισμό. Όχι όπως συνέβη πρόσφατα με το προσχέδιο το οποίο παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπισκοπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλάτσης.
Ακόμη το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για τους συνταξιούχους και άλλες κοινωνικές ομάδες,δίνοντας τους ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έχει πάρει μέσα από τα μνημόνια δημιουργώντας ματωμένα πλεονάσματα. Επίσης υπογράμμισε ότι επιχειρείται να παρουσιαστεί πως κάτι άλλαξε με τον φετινό προϋπολογισμό όταν είναι επίσημα διακηρυγμένο πως και αυτός πέρασε από την κρίση των Ευρωπαϊκών θεσμών. Σε ότι αφορά ειδικότερα το μέτρο των συντάξεων και της μη περικοπής του που πρόσφατα ανακοινώθηκε υπογράμμισε πως πρόκειται για αναβολή και όχι για ματαίωση της απόφασης.
Ο κ. Χαλάτσης ρωτήθηκε και για τη σημερινή εκδήλωση του ΚΚΕ. Όπως είπε το κόμμα γιορτάζει τον ένα αιώνα ζωής και στα πλαίσια αυτού του εορτασμού υλοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Στόχος αυτών των δράσεων είναι το ΚΚΕ να επικοινωνήσει με τον εργατόκοσμο που προβληματίζεται έντονα και που πιθανά τα προηγούμενα χρόνια να πίστεψε ότι οι σημερινοί κυβερνώντες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα.
«Επιχειρούμε να στείλουμε το μήνυμα της ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Οι εργαζόμενοι που τα προηγούμενα χρόνια εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ δίνοντας μάχες μαζί με τους κομουνιστές, άλλοι που παρασύρθηκαν από την απάτη της «αριστερής κυβέρνησης» και είδαν τη χρεοκοπία της, νεολαίοι που ψάχνουν διέξοδο από αυτό το σάπιο σύστημα της φτώχειας και της ανεργίας, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι έχουν κάθε λόγο να δώσουν το παρών στη σημερινή εκδήλωση με ομιλήτρια τη συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα»ανέφερε ο κ. Χαλάτσης. Ακόμη πρόσθεσε πως στις εκδηλώσεις και στις δράσεις του κόμματος δεν συμμετέχουν μόνο όσοι συμφωνούν σε όλα με τις θέσεις του ΚΚΕ. «Εκείνο που χρειάζεται είναι να συμφωνούμε στα βασικά»είπε και κατέληξε λέγοντας πως η κατάσταση θα αλλάξει μέσα από τη διαρκή πάλη.

Για τις εκλογές
Ο κ. Χαλάτσης ρωτήθηκε και για εκλογές που έρχονται εθνικές και αυτοδιοικητικές. «Σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Για τις εκλογές στην τοπική διοίκηση, δήμους και περιφέρεια, γίνονται συζητήσεις μέσα στο κόμμα και μέχρι τέλους του έτους θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις» ανέφερε αποφεύγοντας να μπει σε ονοματολογία.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com