Για ένα θεσμό ο οποίος κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά πριν ακόμη ξεκινήσει έκανε λόγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η νέα διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας. Ειδικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Αρ. Σπάνιας πλαισιωμένος από την Αντιπρόεδρο κ. Αθηνά Παπανικολάου, τον Γ. Γραμματέα κ. Θ. Σίμο και τον ταμία κ. Δ. Παπούλια αναφέρθηκε στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού. Όπως υποστήριξε ο θεσμός κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ναυάγιο καθώς η πολιτεία δεν φρόντισε να τον στηρίξει από την αρχή.

Ο λόγος που υπάρχει απροθυμία να συμβληθούν οι γιατροί με το δημόσιο και να χαρακτηριστούν οικογενειακοί γιατροί (αφορά παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους) είναι ότι στην ουσία η αμοιβή τους είναι ελάχιστη, μόλις 0.75 ευρώ ανά ασθενή ενώ ταυτόχρονα στην ουσία παρέχουν στο κράτος και όλο το ιατρείο τους μαζί με τον εξοπλισμό του. Ειδικότερα για την Καρδίτσα ο κ. Σπάνιας υπογράμμισε ότι πάνω από 22.000 ασφαλισμένοι (από ένα σύνολο περίπου 34.000) θα μείνουν από την αρχή του έτους χωρίς οικογενειακό γιατρό καθώς δεν υπάρχει συμμετοχή από γιατρούς στο σύστημα. Έτσι όπως τόνισε η όλη προσπάθεια κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Στο βίντεο αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σπάνιας

Για το περιστατικό στο Κ.Υ. Σοφάδων

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό που μαζί με άλλα παρόμοια που έχουν συμβεί αλλά και σε συνδυασμό με το περιστατικό της παιδιατρικής κλινικής έχουν δημιουργήσει κλίμα φόβου στους γιατρούς. Οι γιατροί στο κρεβάτι που εξετάζουν δεν τους ενδιαφέρει ποιος βρίσκεται, ούτε το χρώμα του, ούτε η κοινωνική του τάξη, ούτε το επάγγελμα του, ούτε τι γλώσσα μιλάει. Θα κάνουν τη δουλειά τους με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο χρειάζεται να λειτουργούν μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα και σε καθεστώς ασφάλειας υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Να τονιστεί πως στη συνέχεια ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν και από τον ιατρικό σύλλογο αλλά και από τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη φύλαξη στο Κ.Υ. Σοφάδων. Ωστόσο όπως είπε χρειάζεται τα μέτρα να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα και να αφορούν όλες τις αντίστοιχες δομές υγείας.

Οι δηλώσεις Σπάνια για το Κ.Υ. Σοφάδων στο βίντεο

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com