Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας αλλά και οι άλλες περιφερειακές μονάδες υγείας αναφέρθηκε ο Γ.Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου και γιατρός στο Κ.Υ. Σοφάδων κ. Θ. Σίμος. Ο κ. Σίμος εξήγησε πως μπορεί το τελευταίο περιστατικό στο Κ.Υ. Σοφάδων να πήρε δημοσιότητα, όμως δεν είναι το πρώτο που συνέβη ούτε και η μοναδική περιοχή που συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά είναι οι Σοφάδες.

 

Ειδικότερα πάντως για το Κ.Υ. Σοφάδων είπε πως είναι κρίσιμο να υπάρχει αστυνομική κάλυψη καθώς όπως ανέφερε υπήρξαν περιπτώσεις όπουκλήθηκε η αστυνομία της περιοχής αλλά προφανώς επειδή δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση δεν προσέτρεξε. Ο κ. Σίμος ζήτησε η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες και να υπάρξει η απαιτούμενη ασφάλεια στο χώρο το Νοσοκομειακό, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας. Εξάλλου αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε άλλου είδουςαπαραίτητες υποδομές όπως για παράδειγμα η παντελή έλλειψη ή η ελλιπής κάλυψη με ιντερνέτ των περιφερειακών ιατρείων με αποτέλεσμα οι γιατροί να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συνταγογράφηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σίμος στο βίντεο που ακολουθεί κλικ εδώ

Ο ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημ. Παπούλιας αναφέρθηκε σε γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό αλλά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δέχονται οι ιδιώτες γιατροί από διάφορους φορείςπαραϊατρικών υπηρεσιών. Επίσης επισήμανε την απουσία ενός ιατρικού κέντρου όπου θα μπορούν να εκτελούνται χειρουργεία από ιδιώτες γιατρούς με αποτέλεσμα ασθενείς και γιατροί να αναγκάζονται να μετακινηθούν σε γειτονικούς νομούς για να χειρουργηθούν. Τέλος ο κ. Παπούλιαςμίλησε για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση επί της ουσίας του επιδόματος για την αγορά γυαλιών οράσεως γεγονός που οδηγεί τους ασφαλισμένους να αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους την σχετική δαπάνη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παπούλιας στο βίντεο που ακολουθεί κλικ εδώ

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com