Εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής WiFi4EU
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλούς δημόσιους χώρους θα παρέχει σύντομα ο Δήμος Καρδίτσας, καθώς είναι ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “WiFi4EU” συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 που ξεκίνησε να υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025”.

Το “WiFi4EU” χρηματοδοτεί την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής και με την ένταξή του στο πρόγραμμα ο Δήμος Καρδίτσας θα λάβει κουπόνι, ποσού 15.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού Wi-Fi και την εγκατάστασή του σε δημόσιους χώρους, στους οποίους θα παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μια τριετία.
Σημειώνεται οτι η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα, τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε σχετικά:
“Η προσπάθεια για τη ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Καρδίτσας είναι συνεχής. Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης για να ενσωματώσουμε και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στη λειτουργία του Δήμου ώστε να παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες προς τους δημότες. Με τη βοήθεια του προγράμματος WiFi4EU, ο Δήμος Καρδίτσας θα μπορεί να παρέχει σε δημότες και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περισσότερους δημόσιους χώρους τόσο της πόλης όσο και των χωριών, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της δημοτικής αρχής και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο που σπεύσαμε να εκμεταλλευτούμε και δεν αφήνουμε να χαθεί. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να εξασφαλίσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση για να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου μας.”

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com