Τι είπε σχετικά μιλώντας στο Ρ. Παλμός ο καρδιτσιώτης πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ Στέφανος Χατζιάρας

Του Γιώργου Μπανάτσα

Ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο όπως αυτό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, τάσσεται ο σύλλογος φοιτητών νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου,Καρδιτσιώτης φοιτητής της Νομικής Στέφανος Χατζιάρας, μιλώντας στο ράδιο παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα ήταν ξεκάθαρος:

«Ο σύλλογος μας αλλά και από όσο γνωρίζω και πολλοί ακόμη φοιτητές όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών, τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Εξάλλου η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στα πανεπιστήμια της χώρας και ιδιαίτερα στο ΑΠΘ που γνωρίζω καλύτερα είναι εκτός ελέγχου. Οι φοιτητές φοβούνται να κυκλοφορήσουν ελεύθερα εντός του πανεπιστημίου καθώς δεν υπάρχει επόπτευση και οι πάσης φύσεως εγκληματίες βρίσκουν καταφύγιο εντός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζιάρας. Εξάλλου ο πρόεδρος του συλλόγου πρόσθεσε ότι η ύπαρξη του νόμου Γαβρόγλου όπως αυτός ισχύει σήμερα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών η οποία σαφώς θα πρέπει να είναι ελεύθερη σε πανεπιστημιακό επίπεδο. «Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι στους χώρους των πανεπιστημίων με ευθύνη των κυβερνώντων έχει δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο άσυλο ανομίας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε ο συμπολίτης φοιτητής. Στην ερώτηση για την ανάγκη να προστατεύεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών ο κ. Χατζιάρας ήταν σαφής: «Αυτή, είπε,προστατεύεται ούτως ή άλλως από το σύνταγμα μας. Στο σύνταγμα που συντάχθηκε αμέσως μετά τη μεταπολίτευση ακριβώς για να προστατεύσει την ελευθερία των ιδεών και των απόψεων, ο νομοθέτης έλαβε ειδική πρόνοια. Άρα ούτως ή άλλως το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύεται» κατάληξε ο πρόεδρος των φοιτητών της νομικής. Τέλος ξεκαθάρισε πως γίνονται μια σειρά από παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση από τους φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς ώστε να μην έχουμε εγκληματικότητα μέσα στα πανεπιστήμια και ούτε να προκαλούνται φθορές ύψους χιλιάδων ευρώ, όπως πρόσφατα στη θεολογική σχολή, τα οποία εν τέλει πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com