Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 & ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace (Αίθουσα Pamissos) θα πραγματοποιηθεί θεματική εκδήλωση – αναπτυξιακή ημερίδα με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις και προοπτικές».

Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρωτοβουλία, η οποία επιχειρείται για πρώτη φορά από δημοτική παράταξη της Αργιθέας τα τελευταία χρόνια. Βασικός στόχος είναι να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες της επόμενης ημέρας και τις κατευθυντήριες αναπτυξιακές στρατηγικές σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.

Ομιλητές θα είναι οι εξής:
Δρ. Γιώργος Καμίνης, Νομικός, Ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, πρ. Συνήγορος του Πολίτη, Δήμαρχος Αθηναίων.

Δρ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών, Διευθυντής ΠΜΣ "Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων", Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.

Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, Πολιτικός – Διοικητικός Επιστήμονας, Ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, Δρ. Διεθνών Σχέσεων, Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Δρ. Αριστείδης Σαπουνάκης, Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής και της Αστικής Σύνθεσης στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Τμήματος ΜΧΠΠΑ.

Κώστας Αγόρης, Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Ανδρέας Στεργίου, Οικονομολόγος MSc, PhD Cand., Λογιστής – Φοροτεχνικός Α΄ Τάξης, Επιστ. Συνεργάτης Οικονομικών ΟΤΑ, πρ. Αντιδήμαρχος Ζωγράφου, υπ. Δήμαρχος Αργιθέας.
Οι εισηγήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα όπως είναι: η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η διαχείριση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές σε ορεινές περιοχές, οι αναπτυξιακές προοπτικές των ορεινών περιοχών μέσα από τους ΟΤΑ, η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς ως αναπτυξιακός πυλώνας μιας ορεινής περιοχής, ψηφιακή πολιτική και λύσεις καινοτομίας για τις ορεινές περιοχές και το μέλλον της Αργιθέας μέσα από την εξωστρέφεια.
Θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων και τοποθετήσεων επί των θεμάτων.

Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Μπανάτσας Γιώργος.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλες και σε όλους. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει και να παρακολουθήσει.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε σε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση.
Διοργάνωση: «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή»

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com