Στην καθυστέρηση πληρωμής των οικογενειών για την Ειδική Αγωγή από τον ΕΟΠΥΥ για πάνω από πέντε μήνες αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας.


Στο κείμενο της ερώτησή τους οι γαλάζιοι βουλευτές επισημαίνουν ότι «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θριαμβολογούσαν με ανακοινώσεις τον Δεκέμβριο του 2016, ότι από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργούσαν οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Δέκα μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα, το Υπουργείο έχει καθυστερήσει ακόμα και την αποπληρωμή των τελευταίων μηνών του 2016, για τις θεραπείες που έχουν κατατεθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ».
Η ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση (επιπλέον πληρωμές) αλλά και η δραματική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των ελληνικών οικογενειών που με μεγάλη δυσκολία πληρώνουν τις θεραπείες των παιδιών τους δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, συμπληρώνουν οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε οι χειμαζόμενοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να μην επιβαρύνονται με επιπλέον πληρωμές αλλά και δραματικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή, καταλήγουν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να δώσει επιτέλους τέλος σε αυτή την κωλυσιεργία, να κινητοποιηθεί και να αποπληρώσει τις χρονίζουσες για ένα έτος οφειλές προς τους ασφαλισμένους.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com