-Τι είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σοφάδων μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2
-Τι προτείνει για την κοινοτική επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Προσωπικά αν είχα πρόβλημα συνεννόησης για να περάσω τον προϋπολογισμό θα τηλεφωνούσα στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και θα μιλούσα μαζί του για να βρεθεί λύση».
Αυτό υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Σοφάδων και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2. Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Γιώργου Μπανάτσα γιατί δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό όταν είναι γνωστό πως αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η παράταξη του δεν υπερψηφίζει γιατί διαφωνεί με βασικά σημεία του. Για παράδειγμα ανέφερε τη ΣΑΤΑ που όπως είπε είναι ύψους 360.000 ευρώ. «Αντί να πάει όλη για έργα στην έδρα του Δήμου αλλά και στις κοινότητες, ένα μεγάλο μέρος της (140.000 ευρώ) χρησιμοποιείται για κάλυψη λειτουργικών δαπανών. Αυτό δεν το δεχόμαστε, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Ας καλυφθούν από αλλού οι λειτουργικές δαπάνες και η ΣΑΤΑ που ούτως ή άλλως είναι ελάχιστη, να δοθεί εξ ολοκλήρου για έργα. Έχουμε και άλλες επιμέρους διαφωνίες στον προϋπολογισμόγια αυτό δεν τον ψηφίζουμε. Δεν το κάνουμε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Η διαφωνία μας έχει ουσία» τόνισε για το όλα θέμα ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως ο δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να του έχει τηλεφωνήσει ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά ο Δήμος.

Για τα Λουτρά Σμοκόβου
Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι η επιχείρηση των Λουτρών Σμοκόβου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο ένας λόγος είπε πως είναι γενικότερος και αφορά στην οικονομική κρίση η οποία έχει πλήξει όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της χώρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά και κατά προσέγγιση καθώς δεν υπάρχουν ακριβή νούμερα, ο τζίρος από τα 2 εκ. ευρώ το 2010 έπεσε περίπου στα 300.000 με 400. 000 ευρώ τα τελευταία 3 – 4 χρόνια.
Ο δεύτερος είναι η διοικητική κρίση η οποία σοβεί τα επίσης τελευταία 3 – 4 χρόνια η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σοβαρός αναπτυξιακός σχεδιασμός της επιχείρησης. Τα χρέη στο ΙΚΑ έχουν συσσωρευτεί και έφτασαν στο ύψος των 220.000 ευρώ, τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι της τάξεως των 70.000 ευρώ. Γενικότερα υπάρχει μια εγκατάλειψη της επιχείρησης παρά το γεγονός ότι πρόεδρος έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος. Μάλιστα ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως χρειάζεται μια άλλη λογική στη διαχείριση των Λουτρών και σοβαρά επικοινωνιακή στρατηγική για να ανακάμψει η επιχείρηση η οποία μπορεί και οφείλει να αποτελεί σημείο ανάπτυξης και του Δήμου αλλά και όλου του Νομού. Στον κ. Παπαδόπουλο αναμένεται να απαντήσει σήμερα μέσω του Ράδιο Παλμός ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com