Τι είπε ο δήμαρχος στο ράδιο παλμός 104.2 για τα «μικρά» και τα «μεγάλα» του Δήμου

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Προγραμματίζουμε έργα ύψους 45 εκ ευρώ για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για ένα πλούσιο πραγματικά προγραμματισμό έργων πολύ πάνω από τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της θητείας μας» αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος μιλώντας στο Ράδιο Παλμός.

 

Ο κ. Αλεξάκος μιλώντας στο Γιώργο Μπανάτσα υπογράμμισε ότι τα έργα που προγραμματίστηκαν και για τα οποία πλέον υπάρχουν δεσμευμένες πιστώσεις, δεν αμφισβητούνται και στην ουσία αποτελούν μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι αυτή. Ο Δήμαρχος ενδεικτικά ανέφερε ως μεγάλα έργα που προγραμματίζονται να κατασκευαστούν, έργα υποδομής της ΔΕΥΑΚ στις περιοχές επεκτάσεων, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, την παρέμβαση για το OPEN MALL, την μετατροπή του πρώην 1ου λυκείου σε Δημαρχείο κ.α.

Για το χρέος
Ο δημοσιογράφος ρώτησε το Δήμαρχο για το χρέος του Δήμου. Όπως είπε παρέλαβε το Δήμο σε κακή οικονομική κατάσταση. «Είχαμε φτάσει σε σημείο ο Δήμος να θεωρείται κακοπληρωτής και κανείς να μην τον πιστώνει.. Τότε πήραμε την απόφαση να διαπραγματευτούμε το χρέος. Πετύχαμε με τις τράπεζες μια ευνοϊκή ρύθμιση. Μάλιστα το Μάρτιο θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη ρύθμιση, ώστε η επόμενη δημοτική αρχή να πληρώνει λιγότερα από όσα η παρούσα σε ετήσια βάση για την αποπληρωμή των χρεών του παρελθόντος. Παράλληλα καταφέραμε και δημιουργήσουμε ένα αρκετά καλό πλεόνασμα στα οικονομικά του Δήμου ώστε όλοι να πληρώνονται στην ώρα τους. Πετύχαμε να πληρώνουμε τους διάφορους προμηθευτές μας σε τρείς μήνες. Παλαιότερα όποιος προμήθευε τον Δήμο έκανε να πληρωθεί χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος.

Για τη Δημοτική αγορά
Ο δημοσιογράφος υπογράμμισε στο Δήμαρχο ότι υπάρχουν κεντρικά σημεία της πόλης που συνεχώς υποβαθμίζονται ενώ θα έπρεπε να αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα η δημοτική αγορά, η οποία έχει πολλά ανοίκιαστα δημοτικά καταστήματα. Μάλιστα σε κάποια από αυτά στεγάζεται πλέον το κέντρο μεταναστών το οποίο ωστόσο θα μπορούσε να βρίσκεται κάπου αλλού στην πόλη ώστε να μην δεσμεύονται για τέτοιες χρήσεις πολύτιμοι για άλλου είδους αξιοποίηση δημοτικοί χώροι. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το κέντρο μεταναστών δεν δεσμεύει σε τίποτα τον χώρο. Επίσης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τοπικές επιχειρήσεις για την ενοικίαση των δημοτικών καταστημάτων και έτσι ο Δήμος το νοίκιασε στην Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες ώστε να μην χάνει έσοδα.

Για την καθαριότητα – καθημερινότητα του δημότη
«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» είπε ο δήμαρχος απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τα παράπονα που διατυπώνονται για κακή κατάσταση στο επίπεδο της καθαριότητας τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονίες και τα χωριά. Ο Δήμαρχος εμμέσως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν θέματα στην καθαριότητα τα οποία απέδωσε κυρίως στην έλλειψη προσωπικού. «Με 6 οδοκαθαριστές στο δυναμικό του Δήμου πραγματικά είναι αδύνατο να φτάσουμε σε μια καλύτερη εικόνα, από αυτή του υπάρχει σήμερα. Ωστόσο ήδη από το πρόγραμμα Φιλόδημος φροντίσαμε να δεσμεύσουμε χρήματα για την αγορά μιας υπερσύγχρονης σκούπας, η οποία όταν παραδοθεί θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της εικόνας» είπε ο δήμαρχος. Για τον ηλεκτροφωτισμό είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν καμένες λάμπες αλλά ωστόσο αυτές αντικαθίστανται. Επίσης μίλησε για το πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζει αναβάθμισης του φωτισμού με την τοποθέτηση λαμπτήρων και φωτιστικών νέας τεχνολογίας (led). Για τα δημοτικά τέλη είπε ότι είναι λάθος η αντίληψη που επικρατεί σε ορισμένους πως είναι υπερβολικά καθώς «έχουμε τα φθηνότερα τέλη μεταξύ όλων των Θεσσαλικών πόλεων – πρωτευουσών νομών» κατέληξε.

Για τις ανεμογεννήτριες
Είπε ότι δεν εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες στα όρια του Δήμου Καρδίτσας. Μόνο γραμμές μεταφορές ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου εκφράστηκε θετικά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις οποίες είπε ότι κερδίζουν έδαφος σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. «Η άλλη λύση που έχουμε είναι ο λιγνίτης και αυτό νομίζω ότι δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις επερχόμενες εκλογές
«Είχατε πει το 2014 ότι θέλετε μια θητεία Τώρα διεκδικείτε και δεύτερη. Τι άλλαξε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ναι το είχα πει υπό την προϋπόθεση ότι θα συνέχιζε η δημοτική μου ομάδα με κάποιον άλλον επικεφαλής. Ομόφωνα όλοι μου ζήτησαν να παραμείνω» απάντησε ο δήμαρχος. Σε ότι αφορά τους συνυποψηφίους του
στο Δήμο δεν έκανε κάποιο σχόλιο αλλά ωστόσο είπε ότι ο προεκλογικός αγώνας θα πρέπει να κυλήσει με γόνιμο διάλογο και να αποφευχθεί η πόλωση καθώς το μετεκλογικό τοπίο θα είναι ένα τοπίο συνεργασίας. Τέλος αποκάλυψε ότι ο δημοτικός του συνδυασμός θα είναι ανανεωμένος κατά 50% και η επίσημη παρουσίαση των προσώπων θα γίνει μέσα στο Μάρτιο.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com