Η σημερινή μαζική κινητοποίηση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, γυναικών με τους φορείς μας, είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια οι ίδιοι να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης, εκπρόσωποι των φορέων συναντηθήκαμε με τον διοικητή του νοσοκομείου για να του επιδώσουμε το ψήφισμα με τα αιτήματα.

Οι απαντήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου στα αιτήματά μας, προσπάθησαν να προσανατολίσουν τη λύση των προβλημάτων σε τεχνικά και γραφειοκρατικά ζητήματα, αφήνοντας άθικτη την πραγματικά υπεύθυνη πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση-ΕΕ και εφάρμοσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας οδηγώντας έτσι στην εμπορευματοποίηση τους και τη μεταφορά του κόστους στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών.
Πιο συγκεκριμένα:
•Για την παιδιατρική δεν προβλέπεται συνολική και σταθερή λειτουργία με μόνιμο ιατρικό προσωπικό ούτε για τους επόμενους μήνες, παρά μόνο μετακινήσεις γιατρών για το μπάλωμα των ελλείψεων
•Για τη γυναικολογική, πέρα από την ήδη προκηρυγμένη θέση μόνιμου που καθυστερεί ήδη 9 μήνες, δεν προβλέπονται ούτε άλλες προσλήψεις γιατρών, ούτε άμεση επίλυση με την έλλειψη θέρμανσης στην αίθουσα τοκετών
•Για τις υπόλοιπες θέσεις επικουρικών γιατρών, που αποτελούν σχεδόν το 25% της τρέχουσας δύναμης, δεν υπάρχει σχέδιο μονιμοποίησης με σκοπό και τη μόνιμη ικανοποίηση των ασθενών σε υγεία και των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή εργασία.
•Για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου έγινε προσπάθεια να καλυφθεί η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για ακόμη μία χρονιά με τις αντίστοιχες επιπτώσεις στις περικοπές για τις ανάγκες των ασθενών.

Οι ανάγκες μας δεν καλύπτονται με ψίχουλα!
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, έμπειρο και πολυάριθμο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δυνατότητες για υποδομές και εγκαταστάσεις. Όλα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν σχεδιασμένα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τομέα της υγείας, οι οποίοι πολλαπλασιάζουν μάλιστα την παρουσία στη Θεσσαλία και με την αρωγή Κυβέρνησης-Περιφερειών.

Συνεχίζουμε δυναμικά με βάση το ψήφισμα και το πλαίσιο αιτημάτων που ήδη έχουμε διαμορφώσει!

Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για νέες δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις!

-Αγωνιστική Υποδοχή του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο την Τετάρτη 6 Μαρτίου
-Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6μμ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
1.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΟΓΕ)
2.ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ (ΟΓΕ)
3.ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΟΓΕ)
4.ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)
5.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΣΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ)
7.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12.ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14.ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΑΣΚ)
15.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
16.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
17.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
18.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
19.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ)
20.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
21.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
22.ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
23.ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
24.Τ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
25.ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΕΓΕ)
26.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2019

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com