-«Ζω στο Μουζάκι και νοιάζομαι για τους συμπολίτες μου» υπογράμμισε με έμφαση
-Τι είπε η υποψήφια δήμαρχος Μουζακίου μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Η σημερινή δημοτική αρχή Μουζακίου αν και διοίκησε σε εποχές πλούτου δεν κατάφερε να λύσει κεντρικά ζητήματα της περιοχής μας». Αυτό υπογράμμισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψήφια δήμαρχος κ. Παρασκευή Ντούρβα μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2.

 

Η κ. Ντούρβα απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Μπανάτσα υπογράμμισε ότι η ίδιαασχολείται με τα δημοτικά πράγματα για πολλά χρόνια από αγάπη για τον τόπο της. «Έχω τη ζωή μου, έχω την οικογένεια μου, έχω τη δουλεία μου στο Μουζάκι και πονάω τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ζω στο Μουζάκι. Έτσι καταλαβαίνω την αγωνία του συμπολίτη, από το Καταφύλλι για παράδειγμα, που παλαιότερα έκανε διαδρομή δύο ωρών για να εξυπηρετηθεί από τη Εφορία του Μουζακίου και τώρα πλέον επειδή η εφορία στο Μουζάκιέκλεισε, θα πρέπει να κάνειεπιπλέον διαδρομή άλλης μισής ώρας, για να έρθει στη εφορία της Καρδίτσας. Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να φροντίσει να μην κλείσει η εφορία ή τουλάχιστον να δώσει πραγματικό αγώνα για να αλλάξει η απόφαση της τότε κυβέρνησης. Όμως δεν το έκανε» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ντούρβα. «Όπως καταλαβαίνω – συνέχισε - και την αγωνία του Μουζακιώτη και της Μουζακιώτισσας που δεν έχει κάποιο παιδικό σταθμό να αφήσει τα παιδιά και να πάει να εργαστεί. Δεν ξέρω αν μπορούν να καταλάβουν με τον ίδιοτρόπο το πρόβλημα οι αυτοδιοικητικοί που δεν μένουν στο Μουζάκι αλλά διαβιούν σε άλλες πόλειςόπου υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες. Στεναχωριέμαιγια το γεγονός ότι ενώ ο Δήμαρχος μας είναι μέλος στο Δ.Σ. της ΕΔΑ Θεσσαλίας, το Μουζάκι δεν έχει φυσικό αέριο και οι κάτοικοι του πληρώνουν ακριβά το πετρέλαιο» είπε η υποψήφια Δήμαρχος.

Για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου
«Είμαστε μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες»είπε η κ. Ντούρβα. «Η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τον Δήμο μας είναι μέσα στους άμεσους στόχους μας. Αντίθετα η παρούσα δημοτική αρχή έμεινε στα λόγια. Για παράδειγμα για λόγους που ακόμη δεν έχουμε καταλάβει άφησε να κλείσει το λαογραφικό μουσείο και τα εκθέματα του να διασκορπιστούν από εδώ και από εκεί. Ένα σημείο ενδιαφέροντος που είχε η πόλη το έκλεισε ο κ. Κωτσός. Εμείς σκοπεύουμε να αναδείξουμε τέτοιου είδους πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή. Για παράδειγμα δεν μπορεί να αφήνουμε το παλαιό αρχοντικό που υπάρχει στη Λαζαρίνα να καταστρέφεται. Είναι χώρος που πρέπει να αξιοποιηθεί. Έχουμε εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη του αεροπτερισμού και άλλων αεραθλημάτων ενώ δεν έχουμε αναδείξει όσο θα έπρεπε την ιστορία του Κατσόγιαννου. Έχουμε μοναδικά αναρριχητικά πεδία. Έχουμε εξαιρετικά θρησκευτικά μνημεία. Δυστυχώς είναι ουσιαστικά μη επισκέψιμο το φρούριο του Φαναρίου το οποίο μπορεί να προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Μπορούμε να αναδείξουμε το παλαιό σχολείο στο Φανάρι, ένα εξαιρετικό κτίριο, και να το κάνουμε μουσείο φυσικής Ιστορίας. Μπορούμε να αναδείξουμε τα Κανάλια με την υπέροχη αρχιτεκτονική τους. Στη πόλη του Μουζακίου υπάρχει η παλαιά συνοικία η οποία παραμένει αναξιοποίητη» ανέφερε η κ. Ντούρβα.
Η κ. Ντούρβα επέκρινε ακόμη τη δημοτική αρχή γιατί δεν ζήτησε ως προτεραιότητα την απευθείας σύνδεση του Μουζακίου με τον οδικό άξονα Ε – 65 ενώ χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι εγκαταλείφτηκε στην τύχη της η παλαιά γέφυρα του Μουζακίου. Ακόμη είπε ότι τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της εισόδου της πόλης από τα Τρίκαλα είναι επιεικώς απαράδεκτα. «Πείτε σας παρακαλώ αν έχετε συναντήσει αλλούείσοδο πόλης με ένα τέτοιο ζικ – ζακ» αναρωτήθηκε η υποψήφια δήμαρχος.

Για τα κοινωνικά ζητήματα
Η κ Ντούρβαειπε ότι στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου υπάρχουν σοβαρά κοινωνικά θέματα. «Ξέρετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που υφίστανται ξυλοδαρμό από τους συντρόφους τους αλλά δεν έχουν που να πάνε και σε ποιόν να απευθυνθούν.«Κάτι θα πρέπει να κάνει ο Δήμος για αυτές τις περιπτώσεις. Όπως κάτι θα πρέπει να γίνει και με τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό. Δεν μας πείθουν οι διαβεβαιώσεις κάποιων ότι στο Μουζάκι δεν υπάρχουν φτωχοί. Στις μικρές κοινωνίες, στις πόλεις και στα χωριά μας πολλές φορές υπάρχει ακραία φτώχεια που κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες»είπε η κ. Ντούρβα.

Για τις επερχόμενες εκλογές
Η κ Ντούρβαείπε ότι η απλή αναλογικήείναι ένα σύστημα που πλέον απαιτείσυναινέσεις. «Διεκδικώ – είπε- την εκλογή μου από τον πρώτο γύρο ωστόσο ακόμη και αν η εκλογή έρθει στο δεύτερο, θα συνεργαστώ εφ’ όσον και αυτοί το επιθυμούν, με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ανεξάρτητα με ποιόν εξελέγησαν. Η εποχή μας αλλά και οι περιοχές μας απαιτούν συναινέσεις και όχι ανούσιες συγκρούσεις. Απαιτούν σεβασμό στην άποψη της μειοψηφίας και όχι αγνόηση της, όπως έκανε η παρούσα δημοτική αρχήμε εμάς» κατέληξε η κ. Ντούρβα.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com