Τι είπε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Έχουμε μια άλλη λογική για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αυτή φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Παλμός 104.2. Ο κ. Κουρέτας μιλώντας στο Γιώργο Μπανάτσα υπογράμμισε ότι την Κυριακή στην Καρδίτσα παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του. «Πρόκειται για καταξιωμένα στελέχη στον επαγγελματικό και τον κοινωνικό τους χώρο.

Αυτό ήταν και το μόνο κριτήριο μου και όχι η κομματική τους προέλευση. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική λογική. Εμείς για παράδειγμα πιστεύουμε στην παραγωγική διαδικασία και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας» υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το έργο του κ. Αγοραστού ότι βεβαίως και στα 9 χρόνια που βρίσκεται στην Περιφέρεια έκανε κάποιο έργο. «Ορισμένοι δρόμοι ολοκληρώθηκαν και ίσως και κάποια άλλα έργα να προχώρησαν, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι μόνο δρόμοι. Μόνο με τους δρόμους δεν κάνεις ανάπτυξη. Που είναι τα Θεσσαλικά προϊόντα και η ανάδειξη τους; Γιατί οι αγρότες σε άλλες περιοχές της χώρας μας ή και του κόσμου έχουν αναδείξει τα προϊόντα τους και έχουν καρπωθεί την προστιθέμενη αξία; Άλλος έκλεισε τη φακή σε ένα σακουλάκι, άλλος προώθησε αρωματικά φυτά, κλπ. Εμείς ως περιφέρεια έχουμε κάποια πολιτική για αυτά; Ξέρετε ότι στη FOODEXPOπου αρχίζει σε λίγες μέρες η Θεσσαλία ως Περιφέρεια δεν εκπροσωπείτε; Δεν φέρνουν λοιπόν οι δρόμοι την ανάπτυξη αλλά οι παραγωγικές πολιτικές και οι έξυπνες επιλογές» είπε ο κ. Κουρέτας. Εξάλλου ο κ. Κουρέτας επέμεινε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μείνει πολύ πίσω στις απορροφήσεις κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. «Έχουμε πληρωμές που φτάνουν μόλις το 14%. Δεν μπορεί ο κ. Αγοραστός να μετακυλύει τις ευθύνες της χαμηλής απορροφητικότητας στους άλλους. Είμαστε προτελευταίοι μεταξύ των Περιφερειών. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και όχι από τις καλές μας προθέσεις» ειπε ο κ. Κουρέτας. Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την απλή αναλογική και το νέο τοπίο που αυτή δημιουργεί στην αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι η δική του κουλτούρα είναι αυτή των συνεργείων και των συνεργασιών. «Προσωπικά πιστεύω στις συνέργειες και στη συνεργασία. Στον επιστημονικό χώρο συνεργάζομαι με επιστήμονες και πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Φυσικά και πρέπει να συνεργαζόμαστε για να πετύχουμε» κατέληξε ο κ. Κουρέτας.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com