«Κι όμως είναι αλήθεια…»

Την πιο παράξενη ημέρα διάλεξε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός να «διαψεύσει» τους αριθμούς που δείχνουν το τέλμα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων για τη Θεσσαλία. Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της περιοχής, θυμήθηκε πως «οι αριθμοί δε λένε την αλήθεια» μετά από μια θητεία στην οποία αράδιαζε μόνο αριθμούς.

Για την ακρίβεια ο κ. Αγοραστός προσπάθησε να μεταθέσει την ευθύνη στους φορείς υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ για να δικαιολογήσει τη γύμνια που αναδεικνύουν οι αριθμοί. Μ’ άλλα λόγια για τον απερχόμενο περιφερειάρχη όταν οι φορείς υλοποίησης απορροφούν τα κονδύλια, τότε ο ίδιος πιστώνεται την όποια επιτυχία. Όταν όμως οι φορείς υλοποίησης δεν απορροφούν, τότε χρεώνονται οι ίδιοι το όποιο κόστος. Η Περιφερειακή Αρχή κι ο κ. Αγοραστός είναι μόνο για τις θετικές εξελίξεις. Για τις αρνητικές, φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι – ποτέ η αυτού μεγαλειότητα.
Μόνο που οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σχεδόν πάτα αποκαλύπτουν όσα οι άνθρωποι θέλουν να κρύψουν. Στην περίπτωση μας αποκαλύπτουν ότι παρά τις φανφάρες του κ Αγοραστού, και το συνεχές λιβάνισμα από μερίδα του τοπικού τύπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μόλις προτελευταία σε απορρόφηση και πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απένταξης έργων.
Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ας επιχειρεί ο κ. Αγοραστός να αλλοιώσει την εικόνα με διάφορα τεχνάσματα. Το κάνει μάλιστα εντελώς άκομψα. Την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Τυχαίο; Μάλλον όχι…

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com