Βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ανταπόκρισης σε επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας, αποτελεί η οργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων στο σύνολο της Περιφέρειας από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας.
Αντικείμενο της επιμόρφωσης είναι οι διδακτικές πρακτικές διαχείρισης τάξης και η αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Η θεματολογία τηςεπιμόρφωσης επελέγη με βάση την ανίχνευση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στη διερεύνηση αυτή συμμετείχαν 1341 σε σύνολο 3025 εκπαιδευτικών και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης, μετά από συνεδρίαση, 240 από τους 367 Συλλόγους Διδασκόντων Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας.
Στη σειρά των επιμορφωτικών ημερίδων, έχει προγραμματιστεί συνδυασμόςεισηγήσεων και παράλληλων εργαστηρίων, ώστε να παρουσιαστούν διδακτικές τεχνικές, που προτείνεται να εφαρμοστούν στη σχολική μονάδα και παράλληλα να καλλιεργηθεί φιλοσοφία συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών.Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια αποτελούν προϊόν συνεργασίας όλων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής Εκπαίδευσηςκαι βασίζονται στις τελευταίες τάσεις της παιδαγωγικής επιστήμης.
Ο προγραμματισμός των ημερίδων φτάνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα υλοποιηθεί από κλιμάκια Σ.Ε.Ε. Οι ημερίδες απευθύνονται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στο Δημοτικό Σχολείο και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους ωραρίου. Συνέπεια αυτού είναι οι σχολικές μονάδες την ημέρα της επιμόρφωσης να μένουν κλειστές κατά περιοχές.Οι επιμορφώσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου με παράλληλες δράσεις στα δημοτικά σχολεία των περιοχών Παλαμά Καρδίτσας και Βελεστίνου Μαγνησίας και συνεχίζονται στις 18 Απριλίου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής της Αγιάς Λάρισας και σχολείων του Δήμου Καρδίτσας. Ο προγραμματισμός προβλέπει την υλοποίηση των επόμενων ημερίδων αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com