Θα κόψουμε πρώτοι το νήμα στις εκλογές της Κυριακής τόνισε ο νυν και εν νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία. Ο κ. Αλεξάκος στην ομιλία του έκανε αναφορές στα όσα έγιναν επί των ημερών του στο Δήμο ενώ συγχρόνως περιέγραψε και τους στόχους του για την επόμενη δημοτική περίοδο.


Στη συνέχεια τα βασικότερα σημεία της ομιλίας Αλεξάκου:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την μεγάλη σας συμμετοχή και την θερμή συμπαράσταση. Η μαζική σας συμμετοχή επιβεβαιώνει στην πράξη αυτό που λένε φίλοι και αντίπαλοι. Ότι είμαστε πρώτοι και θα παραμείνουμε πρώτοι μέχρι το τέλος, γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα, έχουμε μετρήσιμο έργο, που υποστηρίζει το όραμά μας για το αύριο του Δήμου μας.
Σας θέλουμε ΜΑΖΙ συνοδοιπόρους και συμμέτοχους στην προσπάθεια μας.
Θέλουμε να γράψουμε και να υπογράψουμε όλοι μαζί, άλλη μία σελίδα προόδου και ανάπτυξης για τον Δήμο μας.
Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για να μπορούμε να ελπίζουμε, να συνεχίσουμε να χαμογελάμε και να κρατάμε, όλοι μαζί, την τύχη του Δήμου στα χέρια μας
Έχουμε μάθει να μην σηκώνουμε τα χέρια ψηλά στις δυσκολίες. Πήραμε ένα Δήμο βυθισμένο, τον βγάλαμε στην επιφάνεια, του μάθαμε να κολυμπά, να διεκδικεί να πετυχαίνει το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων από καταβολής του, να σκέφτεται τον συνάνθρωπο, να ανοίγει τους ορίζοντές του, να διεκδικεί πρωτιές και να κερδίζει μετάλλια.

Και πράγματι, όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση ο Δήμος Καρδίτσας αδυνατούσε να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, πόσο μάλλον να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, θέσαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τρεις στόχους:
-Να ρυθμίσουμε τα δάνεια προς το τραπεζικό σύστημα και τα χρέη του προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να είναι εξυπηρετούμενα μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους.
-Να μειώσουμε τις δαπάνες μας.
-Να βελτιώσουμε τα έσοδα του Δήμου, μέσω της ίσης μεταχείρισης και κρατώντας τα όποια τέλη στο χαμηλότερο επίπεδο σε όλη τη Θεσσαλία.

Με σκληρή δουλειά και σε χρονικό διάστημα πιο μικρό από τον αρχικό σχεδιασμό μας, πετύχαμε και τους τρεις στόχους.

Τώρα πλέον:
- Έχουν εξοφληθεί παλιές οφειλές προς εργαζόμενους του Δήμου και όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλουμε την μισθοδοσία τους χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.
- Εξυπηρετούμε τα δάνεια επίσης χωρίς καθυστέρηση.
- Εξοφλήσαμε όλες τις παλιές οφειλές, ακόμα και κάποιες που δεν ήταν γραμμένες στον προϋπολογισμό. Πλέον πληρώνουμε τις οφειλές μας άμεσα, μετρητοίς, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του Δήμου προς την αγορά.

Και από το τέλος του 16, έχουμε πλέον πλεόνασμα 1.000.000 € ετησίως που το επιστρέφουμε στο Δημότη. Με τα χρήματα που προέκυψαν από το νοικοκύρεμα του Δήμου δημοπρατήσαμε ήδη υποδομές ύψους 2.000.000 €

Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση δεν έμεινε μόνο στο σκληρό πυρήνα του Δήμου. Παντού όπου είχαμε αρμοδιότητα, πετύχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στο Παυσίλυπο, στο Κέντρο Γυναικών, στην ΑΝΚΑ, στους Ορίζοντες και το ΔΟΠΑΚ.

Η αντίληψη της χρηστής και συνετούς διαχείρισης μας χαρακτηρίζει.

Είναι ωραίο να ακούς από τους εργαζόμενους να λένε: “περνάμε την καλύτερη και κυρίως την πιο παραγωγική περίοδο της ζωής μας.”

Μπορούμε πλέον να λέμε με περηφάνεια.

Ναι, το σπίτι έχει πλέον νοικοκύρη.

Η οικονομική εξυγίανση ήταν και είναι αναγκαία για την επιβίωση του Δήμου, όμως ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας είναι περισσότερο σημαντικός.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η ελκυστικότητα του Δήμου περνά και μέσα από την βελτίωση των υποδομών. Διαβλέποντας την αδυναμία του κράτους να στηρίζει οικονομικά τους Δήμους μέσα από τους τακτικούς πόρους επενδύσαμε στην ένταξη έργων.

Σε επίπεδο έργων καταφέραμε να εντάξουμε έργα αξίας 47,4 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι 3,5 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της περιόδου 2011 – 2014 που ήταν 13,5 εκ. €. Ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων με εξασφαλισμένες πιστώσεις είναι ο μεγαλύτερος από καταβολής Δήμου. Η νέα Δημοτική αρχή θα έχει «προίκα» έργων ύψους 40.000.000€ με εξασφαλισμένες πιστώσεις, που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Έργα υποδομής και παρεμβάσεις για ένα Δήμο που μας αξίζει: ελκυστικότερο, περισσότερο λειτουργικό και φιλικότερο στον δημότη, αναβαθμίζοντας συνολικά την ποιότητα της ζωής όλων μας.

Πέρα από την υλοποίηση του παραπάνω φιλόδοξου προγράμματος την επόμενη περίοδο θα δώσουμε έμφαση:

• στη σύνταξη νέων μελετών και τη διεκδίκηση νέων πόρων και αξιοποίηση κάθε προγράμματος.

• στις υποδομές των χωριών με την αξιοποίηση του πλεονάσματος.

• στην αξιοποίηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Φιλόδημος» και διεκδίκηση πρόσθετων πιστώσεων από Εθνικούς πόρους για κατασκευή ασφαλτοστρώσεων σε πόλη και χωριά.

• στην ανάπλαση του πρώην Στρατοπέδου με αξιοποίηση του διαγωνισμού ιδεών.

• στην αξιοποίηση και ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής.

• Στις προτεραιότητές μας είναι επίσης η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αίθουσας συναυλιών του Μουσικού Σχολείου, η κατασκευή αναψυκτηρίου και WC στο Παλέρμο, η αναβάθμιση του χώρου προσγείωσης μικρών αεροσκαφών στη Μυρίνη και άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Ένα από τα σημεία που δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση από τα πρώτα χρόνια είναι η καθημερινότητα καθώς περιλαμβάνει τα σημαντικότερα ζητήματα για την ανθρώπινη και φιλόξενη Καρδίτσα που οραματιζόμαστε. Η μάχη με την καθημερινότητα είναι σκληρή και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα για την επόμενη ημέρα.
Συγκεκριμένα οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα:
➢ Βελτίωση εικόνας πόλης με νέο αστικό εξοπλισμό (φωτιστικά , παγκάκια, καλαθάκια) σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και ανανέωση των μηχανημάτων καθαριότητας
➢ Αναβάθμιση του φωτισμού με φωτιστικά LED στο σύνολο του Δήμου.
➢ Επέκταση του προγράμματος προσβασιμότητας από τα ΑΜΕΑ
➢ Διαχείριση αδέσποτων ζώων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες ήταν ο άνθρωπος. Δημιουργούμε έναν Δήμο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπτύσσοντας σύγχρονες και πρωτοποριακές δομές υποστήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και ενεργοποιώντας μέσω του εθελοντισμού ένα σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό.
Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε και να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο τις δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και να καλλιεργήσουμε ακόμη περισσότερο το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης στον τόπο μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός για μας αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας και βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Δήμου μας.
- Ενισχύουμε την εξωστρέφεια του Δήμου, αναδεικνύοντας σε Πανευρωπαϊκό πλέον επίπεδο τον χαρακτήρα της ποδηλατούπολης, υλοποιώντας καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα, αναπτύσσοντας το θεματικό πάρκο της Παυσιλυπούπολης που προσελκύει ξένους επισκέπτες στην πόλη.
Για την νέα περίοδο προγραμματίζουμε να δώσουμε έμφαση στην προβολή ειδικών - εναλλακτικών μορφών τουρισμού της περιοχής , την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών συλλόγων, την αύξηση των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων στην πόλη και τα χωριά του Δήμου
Στοχεύουμε στην τουριστική ανάδειξη του Άλσους Παπαράντζας, την ενίσχυση και προβολή Παυσιλυπούπολης τη συνέχιση και βελτίωση Πλαστήριου δρόμου την υποστήριξη και προβολή τοπικών προϊόντων μέσα από πρωτοβουλίες του Δήμου σε συνεργασία και με την ΑΝ.ΚΑ., την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και το Πανεπιστήμιο.
Επιδιώκουμε την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων με έργα χαμηλού κόστους την ενίσχυση δράσεων για το Ποδήλατο και δημιουργία υπαίθριου μουσείου ποδηλάτου.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ
Δημιουργούμε έναν Δήμο λειτουργικό, βιώσιμο που έχει θέση στον Ευρωπαϊκό χάρτη των σύγχρονων μορφών διοίκησης - αλληλεπίδρασης με τους δημότες. Η φιλοσοφία που ακολουθούμε στηρίζεται στη διαφάνεια, στη δημιουργική συμμετοχή των δημοτών και στην ανάδειξη και εφαρμογή έξυπνων ιδεών. Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε την ψηφιακή τεχνολογία και τα νέα δεδομένα που παράγονται καθημερινά. Συγκεκριμένα οι ενέργειες που έγιναν:
➢ Οργάνωση υπηρεσιών του Δήμου
➢ Βελτίωση της επαφής με τον Δημότη και της εξυπηρέτησής του με χρήση της τεχνολογίας
➢ Νέοι Δημότες – Ευρωπαϊκά προγράμματα – Καινοτομία
Δημιουργούμε ένα Δήμο που οι σχέσεις με τον Δημότη βασίζονται όχι στην εξάρτηση και τα ταξίματα, αλλά στον αμοιβαίο σεβασμό. Στην βεβαιότητα ότι όλοι έχουν την ίδια μεταχείριση. Κάνουμε πράξη την ισονομία και αλλάζουμε νοοτροπίες δεκαετιών.
Δημιουργούμε ένα Δήμο που οι δημότες του αγαπούν τον εθελοντισμό, που προωθεί την κοινωνική αλληλεγγύη χωρίς διαχωρισμούς και με σεβασμό σε κάθε ανάγκη, που ενισχύει με στοχευμένες δράσεις την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση δίνοντας διεξόδους στους πολίτες.
Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό προς τον Δημότη και τον επισκέπτη. Θέλουμε μία πόλη ελκυστική που σου επιτρέπει να ζεις ανθρώπινα και να εννοείς την Καλημέρα που λες. Παλεύουμε γι αυτό αλλάζοντας την Καρδίτσα με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στο κέντρο και στις γειτονιές και με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Φίλες και φίλοι
Είναι τώρα η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για ένα Δήμο, βιώσιμο, ανθρώπινο, μια Καρδίτσα σύγχρονη, που σέβεται το Δημότη, φιλική και ελκυστική και στους κατοίκους της και στους επισκέπτες. Μια Καρδίτσα εξωστρεφή που αξιοποιεί την αναγνώριση των επιτυχιών της σε Ευρωπαϊκό και Πανελλαδικό επίπεδο και την μεταφράζει σε αύξηση της επισκεψιμότητας, της απασχόλησης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου.
- Επενδύσαμε στον άνθρωπο, στον Δημότη. Στην αγάπη του για το Δήμο, για το περιβάλλον, για το συνάνθρωπο. Επενδύσαμε και δικαιωνόμαστε, γιατί ο Καρδιτσιώτης ξέρει να προσφέρει για το κοινό καλό και για τον Δήμο που δικαίως θεωρεί σπίτι του
- Δεν σας λέμε τυχαία «Συνεχίζουμε μαζί». Είστε αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας και ο αποδέκτης του αποτελέσματός της.
- Στεκόμαστε απέναντι σας περήφανοι για το έργο μας, υποχρεωμένοι και συγκινημένοι για την αναγνώριση και βέβαιοι ότι θα μας δώσετε εντολή και δύναμη να το συνεχίσουμε

Συνεχίζουμε μαζί, τoν αγώνα που ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια.
Συνεχίζουμε μαζί να αλλάζουμε την Καρδίτσα.

Απομένουν δυο μέρες μέχρι τις εκλογές. Τα μηνύματα είναι παραπάνω από θετικά. Σας καλούμε να δώσετε μαζί μας τον αγώνα, μαζί θα πετύχουμε την μεγάλη νίκη της Κυριακής. Μαζί με τα μέλη του κατά γενική ομολογία, αρτιότερου δημοτικού ψηφοδελτίου εδώ και πολλά χρόνια.

Μιας ομάδας με όλη την έννοια της λέξης, που καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα, τις επαγγελματικές δραστηριότητες και συνολικά την τοπική κοινωνία. Μα πάνω απ όλα, που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία για την μέχρι τώρα κοινωνική τους διαδρομή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά η αποδοχή της πρότασής μου για συμμετοχή σε αυτόν τον αγώνα κοινωνικής προσφοράς.

Τους ευχαριστώ θερμά, μία προς μια, έναν προς ένα για την τιμή που μου έχουν επιφυλάξει και ξεκινάω την παρουσίασή τους.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com