«Τα μηνύματα νίκης φτάνουν από παντού» τόνισε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Β. Τσιάκος στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην πλατεία Δικαστηριων. Ο κ. Τσιάκος δήλωσε συγκινημένος και απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του συνδυασμού του. Σε ότι αφορά την ομιλία του κινήθηκε σε δυο επίπεδα: Κριτική προς την απερχόμενη δημοτική αρχή και προτάσεις από τη δική του πλευρά για το μέλλον του Δήμου.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας παρατίθενται στη συνέχεια:
Είμαι πραγματικά συγκινημένος. Η συμμετοχή σας εδώ απόψε είναι μοναδική. Η ανταπόκριση σας εντυπωσιακή. Πριν πω οτιδήποτε άλλο θέλω να σας ευχαριστήσω. Δίνεται το μήνυμα της νίκης στην αναμέτρηση της Κυριακής. Μιας εκλογικής αναμέτρησης που θα αλλάξει την πορεία του Δήμου μας.
Συνδημότες και συνδημότισσες
Προηγήθηκε ένας μαραθώνιος αγώνας, τόσο για εμένα όσο και για τα άξια μέλη του συνδυασμού μου. Ήδη ο συνδυασμός «Καρδίτσα ο τόπος μας» είναι νικητής. Είναι νικητής στην κοινωνία αφού πλαισιώνεται από μια σειρά ικανότατων στελεχών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις περιοχές του Δήμου. Αυτή η σύνθεση είναι αντιπροσωπευτική της συστηματικής δουλειάς που στοχεύουμε να κάνουμε ως νέα δημοτική αρχή.
Όλα αυτό το διάστημα που εγώ και οι συνεργάτες μου υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, περιοδεύουμε στα χωρία του Δήμου και στις συνοικίες της πόλης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει εγκατάλειψη. Ο Δήμος Καρδίτσας χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Στην καθημερινότητα, στις υποδομές, στο ανθρώπινο δυναμικό, στα μεγάλα έργα. Ως νέα δημοτική αρχή στόχος μας θα είναι να εφαρμόσουμε ένα συνεπές και υλοποιήσιμο σχέδιο για το αύριο το οποίο φάνηκε πως δεν υπήρχε από τη απερχόμενη δημοτική αρχή.

…Ο νυν Δήμαρχος παραμένει αμετανόητος. Αντί να αναγνωρίσει ότι ως αντιπεριφέρεια πετύχαμε στο έργο μας , αυτός μιλάει για την δική του αποτυχημένη θητεία. Θα του θυμίσουμε ότι η Καρδίτσα επί των ημερών της Νομαρχίας Αλεξάκου κάθε φορά που χιόνιζε γινόταν είδηση στα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης. Οι αθηναίοι δημοσιογράφοι μιλούσαν για τα αποκλεισμένα χωριά στον ορεινό όγκο. Αυτό βέβαια προκαλούσε ζημιά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και φυσικά στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Επί των δικών μας ημερών στην αντιπεριφέρεια η Καρδίτσα και τα ορεινά της έχουν γίνει πλέον ένας προορισμός που δεν απασχολεί με αποκλεισμούς δρόμων αλλά γίνεται είδηση για την ομορφιά της, για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει και για το γεγονός ότι οι μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών, γίνονται χωρίς κανένα πρόβλημα.
Είναι γνωστό ότι ο σημερινός Δήμαρχος έχει εμμονές, θα έλεγα, με τα οικονομικά δεδομένα. Διαχειρίστηκε το Δήμο όχι ως καλός δήμαρχος αλλά ως κακός λογιστής. Διαφημίζει δήθεν πλεονάσματα στο Δήμο, τον οποίο «νοικοκύρεψε» όπως λέει σε άρθρα και συνεντεύξεις του. Ωστόσο ας ρίξει μια ματιά στην πόλη και στα χωριά. Παντού σκουπίδια, «βομβαρδισμένοι» δρόμοι, χαλασμένα πεζοδρόμια. Μια πόλη βρώμικη ακόμη και στα κεντρικότερα σημεία της. Είναι λογικό πως όταν μόνο εισπράττεις και δεν επιστρέφεις τίποτα στο δημότη, θα γράψεις λογιστικά πλεονάσματα.
Για την σημερινή δημοτική αρχή οι αριθμοί ευημερούν. Πως όμως να μην ευημερούν όταν μας τάραξε - επιτρέψτε μου τη λέξη - στην δημοτική φορολογία, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη μέχρι και 500%. Τώρα βέβαια τα πρόσωπα της τοπικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν λίγο καιρό από άλλη τότε θέση, κατηγορούσαν το Δήμαρχο για αυτές τις αυξήσεις, τα ξέχασαν όλα και τον υποστηρίζουν σαν να μην έγινε τίποτα. Το ευτύχημα είναι ότι μόνο η ηγεσία τον στηρίζει η βάση, η κοινωνία είναι μαζί μας.
Πώς να μην ευημερούν οι αριθμοί για την παρούσα δημοτική αρχή, όταν άφησε την πόλη και τα χωριά να ρημάζουν και την ίδια ώρα εξαπέλυσε φοροκυνηγητό κατά των Καρδιτσιωτών, που είχαν μικροχρέη από κλήσεις είτε άλλες μικροοφειλές, δεσμεύοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς; Ο σημερινός δήμαρχος γνώριζε καλά ότι δεσμεύοντας τον λογαριασμό ενός συμπολίτη είναι πιθανό αυτός να μην έχει χρήματα ούτε για τις βασικές καθημερινές ανάγκες του. Χιλιάδες δεσμεύσεις λογαριασμών έκανε ο κ. Αλεξάκος επί των ημερών του. Μάλιστα οι τελευταίες έγιναν πριν από λίγες εβδομάδες.
Ο κ. Αλεξάκος είναι ο μόνος δήμαρχος ανά την Ελλάδα που μόνος του, χωρίς να του το ζητήσει κανείς, εφάρμοσε μνημόνιο.
Η σημερινή δημοτική αρχή κυνήγησε ανελέητα τους μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι πασχίζουν να βγάλουν μεροκάματο. Τους τσάκισε στους φόρους και στα πρόστιμα. Τώρα βέβαια κάνοντας αλχημείες με τους αριθμούς, προσπαθεί να τους κοροϊδέψει και να πει ότι δεν τους φορολόγησε υπερβολικά. Όμως δεν τον πιστεύει κανείς.
Ωστόσο ο σημερινός δήμαρχος, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ήττας του το τελευταίο χρονικό διάστημα άλλαξε τακτική. Ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, μικροπαρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία και ανέξοδες υποσχέσεις. Και όχι μόνο αυτά. Περιφέρει ανά χείρας, στον τοπικό τύπο και σε φυλλάδια ένα «μεγαλεπήβολο» υποτίθεται σχέδιο. Κάνει λόγο για τα μεγάλα έργα που ΘΑ κάνει. Προσπαθεί έτσι να καλύψει την μέχρι σήμερα ολοκληρωτική απουσία του. Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει; Σε ποιους απευθύνεται; Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι συμπολίτες του έχουν νου και κρίση.
Μιλάει ο Δήμαρχος για το μεγάλο χρέος που παρέλαβε και το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν το μόνο υπεύθυνο για τη ανυπαρξία έργου. Ωστόσο θα του θυμίσουμε γιατί φαίνεται πως του διαφεύγει ότι γειτονικές μας πόλεις, όπως για παράδειγμα τα Τρίκαλα, είχαν μεγαλύτερο χρέος από το δικό μας. Ας κάνει μια βόλτα στην πόλη των Τρικάλων και στα βήματα που έχει κάνει η εκεί δημοτική αρχή για να διαπιστώσει την δική του ανυπαρξία.
Φίλες και φίλοι
Ο Συνδυασμός μας δεν πρόκειται να δώσει ανέξοδες υποσχέσεις. Δεν το έκανε όλο αυτό το διάστημα δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα που φτάσαμε στο τέλος. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το παρελθόν μας αποτελεί εγγύηση για το μέλλον. Παραλάβαμε το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης νεοσύστατο και τον καταξιώσαμε στα μάτια των πολιτών. Κάναμε τεράστιο έργο ύψους 600 εκ. ευρώ σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νομού σε εποχές ισχνών αγελάδων. Το έργο μας το κρίνει καθημερινά ο πολίτης. Μεγάλα οδικά έργα, σειρά αντιπλημμυρικών, αρδευτικά, έργα υποδομής που θα λύσουν χρόνια προβλήματα όπως το Διοικητήριο και το κλειστό γυμναστήριο, παρεμβάσεις στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνία. Αυτό είναι με δύο λέξεις το έργο μας στην περιφέρεια. Βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον συμπολίτη μας και στα προβλήματα του.
Φίλες και φίλοι
Αλλάξαμε τον Νομό Καρδίτσας βάζοντας τον πλέον στο χάρτη των εξελίξεων. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε και τον Δήμο μας. Με μίζερες λογικές ένας δήμος όπως ο δικός μας δεν μπορεί να διοικηθεί. Χρειάζεται τολμηρές και ρηξικέλευθες προτάσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση.
Δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε εκ νέου την Αμερική. Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Και άποψη και ιδέες έχουμε. Εκείνο που όμως ξεκάθαρα θα κάνουμε είναι να εγκαινιάσουμε μια νέα σχέση με τους δημότες μας. Η δημοτική αρχή, η εκάστοτε δημοτική αρχή, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει απέναντι τον δημότη. Δεν μπορεί να λειτουργεί εχθρικά ή τιμωρητικά. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι φίλοι και συμπαραστάτες του Δημότη. Είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν το παράπονό του να κάνουν ότι είναι δυνατό για να το ικανοποιήσουν. Η δική μου λογική αλλά και των συνεργατών μου είναι ότι μαζί με τους συνδημότες θα κάνουμε τον Δήμο μας να πρωτοπορεί. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια και η απλή διαχείριση των πραγμάτων. Με συμπαραστάτη τον επιστήμονα, τον υπάλληλο, τον εργάτη, τον αγρότη, την νοικοκυρά, τον άνεργο, τον νέο που αγωνιά για το μέλλον, θα φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Συγχρόνως θα έχει επιτελικό ρόλο και λόγο στην ανάπτυξη του νομού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι σχεδόν ο μισός νομός και φυσικά ο Δήμος που δίνει τον τόνο για ότι γίνεται συνολικά.
Συνδημότισσες και συνδημότες
Η απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά του Δήμου ήρθε απλά και αβίαστα. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, χωρίς να «βλέπουμε» αντιπάλους. Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μεγάλωσαν τα παιδιά μας, εδώ ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, πονάμε όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, χαιρόμαστε όταν καταγράφει επιτυχίες.
Η Τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, με τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί. .
Για αυτό κάθε φορά, χρειάζεται να αναπροσαρμόζει τους στόχους της ώστε να βρίσκεται, δίπλα στους πολίτες και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δημιουργούνται προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και χωροταξικής ανάπτυξης και θα στηρίζουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας.
Η διοίκηση ενός Δήμου όπως η Καρδίτσα, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένας μεσαίου μεγέθους περιφερειακός Δήμος, απαιτεί σημαντικά προσόντα από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Προς αυτή την κατεύθυνση η ομάδα μας περιλαμβάνει πρόσωπα ικανά με εμπειρία αλλά και δυναμισμό. Με όρεξη για δουλειά και αποφασιστικότητα.

Συνδημότες και συνδημότισσες

Αν είστε ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει η πολη και τα χωριά μας, αν θεωρείτε ότι σημερινή δημοτική αρχή τα πήγε καλά τότε ξαναψηφιστε την. Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι ούτε ικανοποιημένοι ειστε από το έργο τους, ούτε θα τους ξαναψηφίσετε.
Εμεις δεσμευόμαστε ότι θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καρδίτσας. Όλο αυτό το διάστημα συζητήσαμε μαζί σας, επισκεφτήκαμε τα χωριά , τις γειτονιές της πόλης. Ο μεγάλος στόχος θα είναι ο Δήμος μας, να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Έτσι θα έχουμε μέλλον και εμείς και τα παιδιά μας στο τόπο μας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι, σας χρειαζόμαστε όλες και όλους για μια Καρδίτσα που θα ηγείται και δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Για μια Καρδίτσα που δεν θα κοιτάζει τα τρένα να περνούν. Για μια Καρδίτσα της ανάπτυξης, των ευκαιριών, της δημιουργίας και της ευημερίας.

Φίλες και Φίλοι
Ο προεκλογικός μας αγώνας ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες. Ήταν ένας αγώνας αξιοπρεπής, ειλικρινής και χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις τουλάχιστον από την πλευρά μας. Τα μηνύματα νίκης φτάνουν από παντού. Μάλιστα ο στόχος να πιάσουμε το όριο της αυτοδυναμίας από την πρώτη όπως λέμε Κυριακή είναι απολύτως εφικτός. Το κλίμα νίκης το συναντήσαμε παντού στις επισκέψεις μας, το καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ που είστε εδώ μαζί μας απόψε. Είναι βέβαιο πως η νίκη είναι δική μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες
Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας. Δίνουμε νέο ραντεβού την Κυριακή στην κάλπη! Από αυτό το βήμα σας καλώ να δώσετε αγώνα πόρτα – πόρτα μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες το απόγευμα της Κυριακής. Σας καλώ να μεταφέρετε το θετικό μήνυμα του συνδυασμού μας σε κάθε συνδημότη μας, σε κάθε συνδημότισσα.
Γεια σας και με τη νίκη!

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com