Στην πάγια θέση του κατά της εκτροπής του Αχελώου, επέμενε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ερωτώμενος απο το Γιώργο Μπανάτσα για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η στάση του κόμματος του για το έργο με δεδομένη τη στάση της κυβέρνησης που σκέφτεται να το προχωρήσει απάντησε αρνητικά. Ειπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση.
κ. ΜΠΑΝΑΤΣΑΣ («TRT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»): Την προηγούμενη Κυριακή, σ’ αυτόν εδώ το χώρο ρώτησα τον κ. Πρωθυπουργό για ένα θέμα που αφορά στη Θεσσαλία αλλά όχι μόνο, το θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι ο Αχελώος είναι μια πονεμένη ιστορία 40 ετών και μου άφησε την εντύπωση η απάντηση του κ. Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει το έργο, τουλάχιστον σ’ ένα κομμάτι του που αφορά στο φράγμα της Μεσοχώρας που είναι σχεδόν έτοιμο και εξετάζει και το θέμα του φράγματος της Συκιάς.
Σε όλα αυτά όμως έβαλε και μια περιβαλλοντική διάσταση, για να περιγράψω τί είπε, γιατί πιθανά να μην το ξέρετε, λέγοντας ότι δε θα πρέπει να γίνεται σπατάλη του νερού στο Θεσσαλικό Κάμπο. Σας άκουσα πριν από λίγο κι εχθές αλλά και σήμερα στις απαντήσεις σας, να θέτετε το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή πολύ ψηλά στην ατζέντα της τοποθέτησης που κάνετε.
Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον Αχελώο σε ό,τι αφορά το κόμμα σας; Γιατί και παλαιότερα ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση, ήσαστε ενάντια στο έργο. Και θα θυμίσω ότι η Πράσινη Ενέργεια θα ενισχύσει και τη ΔΕΗ.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δε θα μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι, στο βαθμό μάλιστα που, όπως σωστά διαβλέψατε, έχουμε βάλει ψηλά στις προτεραιότητές μας την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό που ονομάζουμε Πράσινη Ανάπτυξη.
Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ακριβώς και αν γνωρίζει ακριβώς το θέμα ο κ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση αυτή η διατύπωση που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η προοπτική της εκτροπής του Αχελώου, είναι μια συζήτηση που αφορά το χθες, έρχεται από το χθες και αφορά το χθες. Μια συζήτηση η οποία κατά την άποψή μου δεν έχει κανένα νόημα σήμερα, ιδίως μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το θέμα της εκτροπής, ενδεχομένως κι ο ίδιος να μπερδεύει το θέμα της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, άρα της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου με το θέμα της εκτροπής, φαντάζομαι ότι θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει και να μάθει περισσότερα για το θέμα αυτό.
Από κει και πέρα είναι γνωστό ότι υπάρχει μια ιδεοληψία, μια εμμονή, κυρίως σε πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που γυρνάνε και ξαναγυρνάνε στην ίδια συζήτηση, θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα ν’ ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση και κυρίως δεν έχει κανένα νόημα διότι είναι και περιβαλλοντικά επιζήμια αλλά και οικονομικά επιζήμια, τόσα χρόνια που ασχολούμαστε και συζητάμε την εκτροπή του Αχελώου, με πολύ λιγότερα χρήματα θα είχαμε δημιουργήσει υποδομές άρδευσης, που θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές από ένα έργο το οποίο είναι και δαπανηρό και αντιπεριβαλλοντικό.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com