Σύντομα θα γίνει και νέα εφαρμογή ώστε να υπάρχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα

Συντονισμένες παρεμβάσεις ψεκασμών με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών κάνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Οι παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και περιλαμβάνουν συνδυαστικές ενέργειες ώστε να καλυφθούν τόσο και κυρίως οι αστικές και ημιαστικές περιοχές, αλλά και οι οικισμοί της υπαίθρου στα όρια του Δήμου Καρδίτσας.

Ήδη με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από τα αρμόδια συνεργεία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εφαρμογών προνυμφοκτονίας στο δομημένο ιστό της πόλης. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος κύκλος ψεκασμών ξεκίνησε την Δευτέρα 25 Μαΐου από την τοποθεσία της πρώην σχολής αστυφυλάκων με κατεύθυνση δυτικά (προς Νοσοκομείο, περιοχή Παλέρμο κλπ) και περιμετρικά της πόλης στις εστίες που έχουν εντοπιστεί. Παράλληλα έγιναν εφαρμογές σε φρεάτια ομβρίων σε όσα τμήματα περιφερειακά εντός πόλης ήταν δυνατόν, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούσαν.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εφαρμογές σε σημεία που δεν ήταν ελεύθερη η πρόσβαση (όπως το νέο Διοικητήριο, ο χώρος εκπαίδευσης οδηγών πρ. σχολή αστυφυλάκων, χώροι ιδιωτών στο κέντρο της πόλης, αιτήματα δημοτών κλπ). Σημειώνεται ότι οι εφαρμογές στο κέντρο της πόλης (Α΄ Ζώνη) έγιναν κατά τη διάρκεια βραδινών ωρών. Εκκρεμότητες και διορθωτικές ενέργειες θα γίνουν το προσεχές διάστημα όπου αυτό απαιτείται. Η επόμενη εφαρμογή προγραμματίζεται σε περίπου 30 ημέρες, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και τη συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Π.Ε.
«Παρεμβαίνουμε με στόχο να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τα κουνούπια. Επίσης στόχος μας είναι να έχουμε και μείωση της όχλησης του πληθυσμού. Για το λόγο θα συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι με στόχο και την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

 

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com